mynewspapers.net

Hur man odlar semi dvärg persikoträd

Hur man odlar semi dvärg persikoträd


Det dvärg-semi persiko trädet kan erbjuda ett attraktivt och läckra tillägg till din bakgård i härdighet zon 5 till 9. Även halv dvärg, detta träd kan nå höjder som kan vara för hög för många gårdar, men beslut om beskärning och frukt produktion mål kan påverka hur trädet passar in i din specifika landskapsdesign. Noggrant kommer att vattning och gödsling på lämpligt sätt ditt träd säkerställa att den växer väl, och uppmärksamhet till en strategi för årlig vård kommer att hjälpa dig växa din semi dvärg persiko träd så att det håller sig frisk året runt.

Instruktioner

• Plantera din semi dvärg persiko träd tidigt på våren när marken har tinats. Se till att jorden runnit. Ett bare-root träd från en plantskola kommer att växa bra om du plantera den av maj. En krukväxt träd kan planteras från slutet av maj till början av juni.

• Växa träd på en plats som blir direkt sol. Det dvärg-semi persiko trädet kommer att växa i en mängd olika jordar så länge som det rinner väl.

• Andel trädet växer att hålla den rak och uppmuntra starkare tillväxt. Detta är särskilt viktigt om din webbplats inte är skyddad från vinden.

• Gödsla trädet med kväve-baserade gödselmedel i en cirkel runt trädets bas och sedan vattna den i väl. Befrukta före mitten av juni. senare gödsling kan uppmuntra alltför mycket tillväxt i slutet av växtsäsongen och trädet kan inte härda ut tillräckligt för att få igenom vintern.

• Ta bort hälften av persikorna i maj varje år om du vill stimulera trädets tillväxt. Eftersom det är en semi dvärg träd, det växer inte så snabbt som full persikoträd och fruktproduktion orsakar det växa stilla långsammare. Hög-kvävehaltigt gödselmedel kommer också att uppmuntra trädets tillväxt, men inte produktion av persikor.

• Vatten trädet med fem gallons vid basen varje vecka av växtsäsongen. Justera din vattnas om trädet får en hel del regn denna vecka. Rotsystem sträcker sig från 5 till 10 fot från stammen av semi dvärg persiko träd så vatten hela området.

• Beskär dina semi dvärg persiko träd regelbundet om du inte vill att det ska växa till full 15 till 20 fot som den kan nå. Persikoträd är ofta kantad med ett öppet centrum genom att hålla tre eller fyra grenar av liknande storlek sträcker sig från sidorna av trädet och hålla den centrala ledaren skär. Solljus når mest effektivt trädet med denna metod.