mynewspapers.net

Hur man odlar pumpa frön med vatten, saltvatten eller socker vattenPumpor är ett roligt och lätt gröda som både vuxna och barn kan titta på växa hela sommaren. Efter pumpa frön gror och gro från marken och pumpa vinstockar växa sig större, kommer att väntan för skörden hösten montera som gröna pumporna mognar. Få ett paket av pumpa frön och visar barn hur man odlar dem med vatten för att ge fröna ett försprång.

Instruktioner

• Efter sista frost på våren, gräva ett stort hål i det växande området. Gör hål 1,5 fot djup och 2 fot över. Fyll hålet med gödsel och sedan ersätta jord ovanpå gödseln att skapa en liten kulle.

• Fyll en kopp med vatten och blöt pumpafrön natten. Detta ger pumpafrön ett försprång mot grobarhet. Dränera frön nästa dag för att plantera.

• Lägg fröna i beredda marken, att placera varje frö på sin sida (smala kanten uppåt). Plantera om fem frön i en cirkel med 6 till 8 inches intervall. Täck fröna med 1.5 inches av jord. Placera en liten markör eller stick i mark vid plantering platsen så du vet var varje frö finns. Bevattna jorden generöst.

• Klocka för fröna att dyka upp från marken mellan en och två veckor efter plantering. Placera en ren burk över varje planta varje kväll för att skydda dem från sniglar. Ta bort burkarna varje morgon.

• Gödsla plantorna genom att blanda den rekommenderade mängden gödselmedel med vatten. (Följ instruktionerna på gödselmedel paketet.) Vatten plantor generöst med denna blandning.

• Klocka för pumpa växter att börja blomstra. Bestäm hur många pumpor du vill skörda och lämna endast detta antal blommor att växa på vinrankorna. Nyp bort de andra blommorna att ta bort dem. Detta gör att pumpa vinrankorna att sätta all sin energi i de resterande blommorna och producera stora och hälsosamma pumpor.

• Uppmuntra pumporna mognar genom att skära av alla blad som skuggning pumpor. Aktivera pumpor noggrant så att alla sidor att ta emot solljus. Placera en liten träbit mellan varje pumpa och marken för att skydda pumpor från fukt och skadedjur.

• Skörda pumpor före den första frosten. Pumpor är mogen när stjälkarna börjar att spricka och den yttre ytan av pumporna blir svårt. Skär pumpor från stjälkarna 1 till 2 inches ovanför pumpor och lämna dem i det växande området för ytterligare en vecka att bota och att ge dem tid för att bli hård.