mynewspapers.net

Hur man odlar potatis med vatten och tandpetare

Hur man odlar potatis med vatten och tandpetare


Potatisen börjar växa när stöds i vatten, utveckla synliga rötter, vilket gör dem användbara som en bra lektion för barn på hur växter växer. Vinstockar växer bra för ett par veckor, stöds av näringsämnen i utsäde potatis. När näringsämnen i potatis är uttömda, dör vinstockar, såvida inte potatis planteras i jord eller till en hydroponiska system.

Instruktioner

• Välj en utsäde potatis med ögon börjar spira.

• Infoga tandpetare i potatis på sidorna, ungefär en tredjedel från toppen. Botten och största avsnitt bör innehålla de flesta men inte alla ögon.

• Hänga potatis i ett glas eller burk, stöds av tandpetare. Den övre delen av potatis ska ligga över toppen av glaset, med de flesta av ögonen nedåt.

• Fyll glaset med vatten och placera den i ett soligt fönster. Håll glaset fyllas. Inom några veckor, rötter växer i vattnet och en vinstock växer från den torra delen av potatis.

• Transplantera vinrankan till en pott när det växer. Välj en kruka med bra dränering fylld med steril krukväxtjord. Ta bort tandpetare och placera hela potatis under markytan. Hålla vinrankorna ovanför smutsa linjen. Vatten växten regelbundet men tillåter inte smutsa bo våt.