mynewspapers.net

Hur man odlar Phalaenopsis orkidéer inomhusAv de många sorterna av orkidéer är phalaenopsis bland de mest vanliga och lätt att odla inomhus. Nyckeln till framgångsrikt växa en phalaenopsis, eller mal orkidé, inomhus är att noggrant övervaka odlingsförhållanden, sedan vänta att belönas med riklig Blom som kan pågå upp till tre månader. Medan vissa kan rädda växer växten, med lite omsorg och uppmärksamhet på detaljer, är det enkelt att odla växten.

Instruktioner

• Ange phalaenopsis i en öst eller söderläge fönster eller i ett område som tar emot ljus men inte direkt solljus.

• Placera anläggningen i ett rum där det kommer att få minst 70% luftfuktighet. Kör en cirkulerande fläkt på dess lägsta inställningar att ge skonsam luftrörelser. Placera växten på ett tefat som innehåller ett lager av grus. Täcka grus med vatten för att ytterligare öka luftfuktigheten.

• Håll temperaturen inomhus mellan 75-82 under dagen och 17,2 till 18,3 grader C under natten.

• Vatten en phalaenopsis en gång var 7 till 10 dagar, oftare på vintern när luftfuktigheten är lägre. Ge det en grundlig vattning, så att marken att nästan helt torka ut mellan vattningarna.

• Tillämpa ett långsam frisättning gödselmedel med lika delar av N-P-K, en gång varannan vecka, tillämpa det på halv-styrka. Du kan växla till ett hög-fosfor gödselmedel (3 delar P per 1 del N och K) när plantorna börjar ställa sina blomknoppar, vanligen i November.

• Inrätta ett schema för att övervaka anläggningen för vanliga skadedjur. Behandla skadedjur med insekticider omgående vid deras upptäckt.