mynewspapers.net

Hur man odlar petunior i behållare

Hur man odlar petunior i behållare


Anses vara annueller, växer petunior bra i marken och i behållare. Det finns hundratals petunia sorter för lekmannen, med varierande färger av rosa, röd lila och vit som kompletterar sina ljust gröna blad. Förökas från frö, trivs petunia växter när den odlas i behållare. Inomhus förökning lindrar lekmannen väder och säsongsbetonade bekymmer. Petunior odlas i behållare övergången väl till naturen på våren.

Instruktioner

• Fyll en frö-starter behållare ¾ full med steril krukväxtjord. Strö petunia frön över toppar i varje cell. Petunia frön är mycket fina och svårt att växten en efter en. Bevattning är ett mycket bättre alternativ.

• Dimma smutsa att dämpa, med hjälp av en sprayflaska fylld med vatten. Hålla jorden fuktig under hela grobarhet, som vanligtvis varar 10 till 12 dagar. Täck kärlet med en plast kupol. De flesta utsäde-starter behållare har plast kupol som en del av uppsättningen.

• Placera behållaren utsäde-starter i ett område som får ljusa, indirekt ljus. Petunia frön behöver starkt ljus för att gro.. Om du inte har tillgång till ett fönster som tar emot ljusa, indirekt ljus, placera en behållare under en ljusna.

• Hålla en temperatur mellan 23,8 och 26,6 grader C. Om det inte går att behålla dessa temperaturer för petunia frön som de gror, placera behållaren utsäde-starter på en växt värmedyna. Justera ratten på anläggningen värmedyna till temperaturen som krävs.

• Ta bort plast kupolen så snart petunia fröna gror. Vatten petunia plantor regelbundet, att hålla jorden fuktig hela tiden. Fortsätta att ge ljus, indirekt ljus och varm 75 till 80 grader F temperaturer eftersom plantorna växer.

• Transplantation petunior i 4-tums krukor fyllda med steril krukväxtjord när de utvecklar sina andra uppsättning blad. Plantera en petunia växten i varje kruka. Flytta petunia krukor utomhus till ett soligt läge efter sista vintern Tina.