mynewspapers.net

Hur man odlar petunia frön

Hur man odlar petunia frön


Petunia växter odlas som ettåriga växter i nontropical regioner. Dessa lätt att växa blommor kommer i en mängd olika former, färger och växande vanor med en länge blommar från vår till början av hösten. Även om petunia blommor är lätt tillgängliga på plantskolor och handelsträdgårdar som transplantationer, kan du öka din petunia blomma produktion kraftigt av petunia frön. En utmaning som presenterar sig med petunia frön är deras lilla storlek. Med rätt tillbehör och enkel utsäde-sådd kunskap, kan någon trädgårdsmästare börja petunia växter inomhus med frön tidigt.

Instruktioner

• Se till den spirande tid anges på förpackningen av petunia frön att veta exakt när man ska börja sådd inomhus.

• Placera torr torv pellets i ett frö-start fack. Häll den rekommenderade mängden vatten i frö-start facket att fukta och fyllig torv pellets.

• Fyll en liten skål med vatten. Häll petunia fröna på ett vitt papper plattan. Doppa spetsen-slutet av en tandpetare i skål med vatten. Använd den fuktade tandpetare tipset för att plocka upp ett petunia frö. Placera ett petunia frö i mitten av en fyllig torv pellets. Upprepa denna process för de återstående Torvpelletar.

• Häll vatten i en plast sprayflaska. Använd fingrarna för att trycka petunia fröna försiktigt i torv pellets marken, och använda en sprayflaska för att dimma toppar. Täck inte fröna med jord.

• Täcker utsäde-start facket med medföljande plast kupol. Som utsäde-start facket i ett område får indirekt ljus ljus. Hålla Torvpelletar fuktig med en sprayflaska som de börjar gro i ungefär 10 dagar.

• Ta bort klar plast locket när petunia plantor ur topparna av torv pellets. Ställ in facket i växa lampor, att hålla en 4 - till 6-tums mellanrum mellan växa ljus botten och toppen av petunia plantor.

• Ställ in grow light timer bo 12 till 16 timmar per dag. Som petunia plantorna växa, justera växa lampor för att upprätthålla 4 - till 6-tums utrymme.

• Fyll torv krukor med bra krukväxtjord och placera dem på en dränering-bricka. Transplantera petunia plantor till torv krukor när de växer tre blad. Blanda flytande gödsel och vatten tillsammans enligt instruktionerna som gödselmedel och vatten de transplanterade petunia växterna tills vattnet börjar flyta ut botten i dränering facket.

• Håll torv krukor i växa lampor fram till en vecka innan sist förutspådde frost datum. Fortsätta att vatten regelbundet, när torv krukor börjar torka.

• Tar torv krukor utomhus i soligt läge en vecka innan frost. Hålla torv krukor utomhus under dagen, att föra dem tillbaka inomhus på natten för att härda dem bort till yttre förhållanden.

• Plantera petunia växterna utomhus i väl dränerande jord ligger i en solig, fördelade 12 inches isär. Du kan plantera i torv krukor direkt i marken. Rötterna kommer att växa genom torv materialet.