mynewspapers.net

Hur man odlar örter kommersiellt

Hur man odlar örter kommersiellt


Många människor växa örter för personligt bruk i trädgårdar och blomlådor, men växande örter kommersiellt i större skala kan också ge en trevlig sida inkomst-- eller kan även vara ett heltidsarbete. Örter är lättare att ta hand om än många andra trädgårdsväxter; vissa örter, särskilt sällsynta eller medicinska örter, kan net en hög vinstmarginal. Växande örter kommersiellt handlar om mycket mer än bara trädgårdsskötsel; Du måste dock vara beredda att lägga mycket arbete på den affärsmässiga sidan av den, också.

Instruktioner

• Besluta vad örter du vill växa. Kommer du att växa kulinarisk örter som basilika, persilja, dill och rosmarin eller kommer du att växa medicinalväxter som echinacea, gurkört, ringblomma och kamomill?

• Överväga din marknad. Om du planerar att sälja örter lokalt, besöka bondens marknad för att se vad andra odlare säljer. Om det finns ingen säljer färsk citrongräs, exempelvis kanske det är en nisch som du kan fylla. Ring lokala livsmedelsbutiker och restauranger och regionala och nationella distributörer att fråga om de har någon färsk eller torkad ört behöver.

• Prata med din lokala hälso-avdelning att ta reda på vad som krävs för att sälja kulinariska eller medicinskt örter. Troligtvis är din operation kommer att behöva kontrolleras för renlighet och du kommer att behöva få ett företag licens eller slutföra andra pappersarbete. Om du vill ha din operation är USDA certifierade ekologiska, kräver programmet ytterligare registrering och pappersarbete.

• Odla din örter. I tempererade klimat, kommer du att kunna växa och skörda örter utomhus året runt. I svalare klimat, kan du investera i ett växthus att kraftigt utöka din växtsäsongen. Hänsyn till hur mycket du kommer att behöva växa för att göra en vinst och hur mycket du kan hantera själv utan anlita hjälp.

• Investera i oavsett bearbetning och förpackningsutrustning du behöver. Om du kommer bara att sälja din örter på de lokala marknaderna och till några restauranger, kan din utrustning behov vara så enkelt som sekatörer och en rulle av plastpåsar. För torkning av örter, behöver du en kommersiell dehydrator. Nationella eller regionala distributörer kan ha sina egna specifika bearbetning och förpackningskrav.

• Spåra dina intäkter och kostnader på ett kalkylblad; spara kvitton och så mycket dokumentation som du kan. Du behöver noggranna register komma skatt tid. Kolla in med IRS för särskilda krav på ett litet företag.