mynewspapers.net

Hur man odlar örter i krukor från frö

Hur man odlar örter i krukor från frö


Växande örter i krukor och börjar dem från frö är ett bra sätt att njuta av trädgårdsarbete under kalla, vintermånaderna. Grönskan i örterna tillför syre i luften, färg till din hemmiljö och friska färska örter att njuta för matlagning eller doft. Örter växer på olika priser så börjar din örter från frö inomhus i februari om du bor i en zon med kalla vintrar. När varmt väder kommer, kan transplantera de flesta örter utomhus eller fortsätta att njuta av din örtagård inomhus. Växa ört frön i ett soligt läge och hålla jorden fuktig.

Instruktioner

• Placera lerkrukor på en cookie plåt eller bakplåt. Detta gör det lättare att flytta kryddväxter och håller vattnet från spilla eller färgning ytor.

• Fyll lerkrukor med krukväxtjord eller en frö-start mix och fukta.

• Placera några av varje typ av ört frö i en lerkruka. Plantera frön till ett djup som är fyra gånger bredden av utsäde eller följ anvisningarna på paketet utsäde. Täck fröna med krukväxtjord.

• Skriv namnet på varje ört frö planteras på ett hantverk minne, med en permanent spritpenna. Placera craft stick i den korrekta lerkruka. Detta identifierar örterna tills de växer och särskiljningsförmåga.

• Vatten kryddväxter tills vatten rinner ut från dräneringshål i botten av krukan. Placera din örtagård i ett soligt läge och vatten var några dagar, utan att smutsa till helt torr ut.