mynewspapers.net

Hur man odlar örter att sälja

Hur man odlar örter att sälja


Växande örter att sälja är inte en svår eller dyr endeavour. I början, minst, kommer du inte att kunna försörja sig på heltid säljer örter. Du kommer att behöva börja på en mindre nivå tills du har upptäckt bästsäljande örterna i din plats. Du kan sälja växter, nyklippt örter, torkade örter och ört hantverk, såsom kransar. Sälja din örter på lördag marknader och jordbrukare marknader. Fråga på restauranger och grönsaker står om att sälja färska örter till dem. Men innan du går in sälja spelet, behöver du veta hur man odlar örter för att sälja.

Instruktioner

• Besluta om vilka frön att köpa och växa. Några av de bäst säljande örterna är basilika, rosmarin, koriander, oregano, gräslök och timjan. Även om du startar små, inte vara rädd för att experimentera med mindre kända örter. Du måste dock veta om örter och hur de kan användas, som kunder kommer att ställa frågor om dem.

• Överväga att köpa ekologiskt utsäde. Du kommer inte att kunna annonsera din örter som ekologiska såvida inte du är certifierade av den stat där du bor. Certifieringen kan vara för stort och dyrt att ta på för en liten säljare. Dock kan du annonsera att du använt ekologiskt utsäde och växte din gröda med endast naturliga gödselmedel och skadedjursbekämpning.

• Starta dina frön inomhus i sena vintermånaderna. Du kan använda en seed fack (många fickor att plantera frön i en bricka) eller återvinna små plast mat behållare. Fyll varje behållare med krukväxtjord till omkring en fjärdedel tum från toppen. Våta jorden med vatten och sätt in i smutsa antalet frön rekommenderas av paketet riktningar.

• Placera dina frön av ett soligt fönster eller i ett växthus, om du har en. Kontrollera att fröna hålls fuktig och varm.

• Flytta din ört plantor utomhus efter alla risken för frost är över på din plats. Dina ört växter kommer behöver direkt solljus för att blomstra. Plantera örter som du planerar att skära till salu i upphöjda bäddar, planteringskärl lådor eller i marken. För örter som du kommer att sälja som växter, Fröplantorna när de är 3 till 4 inches tall i 3 - eller 4-tums krukor.

• Registrera dig för lokala jordbrukare marknader och lördag marknader. Med denna plan, bör du vara redo att sälja din örter på första marknaderna för säsongen.