mynewspapers.net

Hur man odlar örter året runt

Hur man odlar örter året runt


Örter som används i matlagning och för medicinska ändamål. Växer en örtagård i din trädgård ser färska råvaror är tillgängliga för din matlagning behov. Flytta trädgården inomhus i höst gör att du kan ha friskhet av örter senast hela året. Örter växer bra i små krukor för en fönsterbrädan trädgård. De kan även odlas i ett mörkt hörn av trånga kök, om du använder en anläggning lätt för att simulera solljus. Örter behöver minst fyra till åtta timmar av verklig eller konstgjörd solljus om dagen för att blomstra. (Se hänvisning 1)

Instruktioner

• Besluta vilka örter du kommer att plantera i din inomhusodling. Vissa sorter av örter är mer lämpade för inomhusmiljöer än andra. Basilika, timjan, rosmarin, dill och oregano är bara en handfull härdiga inomhus örter. (Se hänvisning 1)

• Välj en plats för din inomhus örtagård. Om du inte har ett söderläge fönster, kommer att du behöva komplettera belysning med en växt att växa ljus. Odla lights kan köpas hem förbättring eller trädgård leverans butiker. Placera ljuset över örter och lämna på minst sex timmar om dagen. (Se referens 2)

• Fyll lerkrukor med en tum av krossad sten för dränering. Lägg till en sandig krukväxtjord som är mycket sura, ett pH på sex till sju är normalt bra för växande örter. Använd krukor som kommer att kunna låta roten basen växa starkt, som krukor som är för små kan hindra tillväxt. (Se referens 2)

• Vatten örter sparsamt när jorden blir torr. För mycket vatten hämmar tillväxt som örter föredrar torra förhållanden. Om marken känns fuktig, när du finger testa det, inte vattna den för ett par dagar. (Se referens 2)

• Transplantation krukor inomhus örter till trädgården på våren, när faran för frost är över. Överföring av örter tillbaka till krukorna i höst kommer att hålla din örter växer året runt, oavsett vädret. (Se referens 3)