mynewspapers.net

Hur man odlar nonstop BegoniasNon-Stop begonias är tuberös blommande perenner som blommar från slutet av våren till hösten. Uppvuxna i Tyskland, denna patenterade grupp av växter tål värmen bättre än andra rotknölar begonias och blommorna tenderar att hålla längre. Icke-slutar växa till 25 cm (10 inches) i höjd och kommer att lägga en pop av färg på de områden i trädgården som ibland i skuggan.

Instruktioner

• Plantera knölarna nonstop begonia i enskilda krukor fyllda med lika delar av perlit och torv, en månad före sista frost i ditt område. Vatten marken tills det rinner från botten av grytan och placera dem i ett mörkt område som förblir nära 21,1 grader (70 grader F) tills knölarna spira.

• Täck spira med ett lager av fuktig torv och flytta begonias till en ljusare, men ej i direkt solljus. Flytta dem utomhus, till sin permanenta plats efter alla risk för frost har passerat.

• Vatten Non-stop begonia när den översta 5 cm (2 tum) av marken är torr. Mätta jorden och låt det torka igen innan vattning.

• Mata begonia varannan vecka under växtsäsongen, börjar två veckor efter plantering. Använda en 10-10-10 formel, utspädd till halva styrkan rekommenderas på förpackningen. Alltid vatten innan gödsling.

• Förhindra svampsjukdomar genom att tillhandahålla icke-stop begonia med massor av luftcirkulation. Ta bort alla växter som växer inom 30 cm (1 fot) från anläggningen.

• Förvara begonia knölen för vintern genom att gräva efter bladen dör tillbaka. Ta bort jorden genom att försiktigt borsta bort det och placera knölen i ett soligt område. Låt den sitta i tre dagar och sedan placera den på ett lager av fuktig sand i en sluten behållare.