mynewspapers.net

Hur man odlar nejlikor

Hur man odlar nejlikor


Nejlikor är lång, pulserande och doftande blommor som kommer i en mängd färger, de vanligaste som är rosa, vit och röd. De kräver lite ansträngning att växa eller behålla och många sorter, mestadels perenner, är någorlunda härdig, klarar en lätt frost men inte en hård, kall vinter. Att veta hur man odlar nejlikor är en utmärkt väg till en färgglada, doftande sommarträdgård.

Instruktioner

• Gräv en rad små hål med murslev. Hålen bör vara halv tum djupt och fördelade 1 fot apart som nejlikor behöver mycket utrymme. Se till att jorden inte är för fuktig, som fröna inte kommer gro om villkoren är för blöt.

• Fyll hålen upp 1/4 tum med en blandning av jord och kompost. Detta ger de nödvändiga näringsämnen som gör att de nejlikor att växa. Se till att komposten är gratis-dränering så fröna inte hamnar vattendränkt vid kraftiga regn.

• Plantera ett frö i varje hål. Fyll hålen med jord och klappa ner ordentligt. Vatten lätt med mist spruta, för att hålla jorden fuktig. Jorden bör fuktas bara ibland som övervattning kommer döda nejlikan. Fröna ska gro i tre veckor.