mynewspapers.net

Hur man odlar Mung böngroddar i burkar

Hur man odlar Mung böngroddar i burkar


Fräscha vita mung böngroddar lägga kritan till sallader och delikat färsk smak till rör-frites. Mung böngroddar är en traditionell del av kinesisk matlagning som blir populära i västerländska kök. Groddar mung bönor i en burk är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att lägga till färska groddar till olika kulinariska rätter. Hela processen tar bara ett par dagar. Har flera burkar kommer på en gång för en kontinuerlig tillförsel av mung böngroddar.

Instruktioner

• Välj en ren kvartil medelstora konservering burk. En större burk är lämplig, men undvika burkar som är mindre än 1 quart. Köpa mesh lock utformad för att odla groddar eller slå sex hål i en vanlig konservering lock.

• Sprida torkade mungbönor ut på en bricka och rensa ut alla stenar eller mögliga letar bönor. Fyll i facket med vatten. Alla bönor som flyta är mögliga och bör tas bort. Använd 1/3 till 1/2 en kopp mungbönor för varje kvart burk.

• Placera mung bönor i burken. Fyll burken med kallt vatten så att mungbönor omfattas bara. Placera locket på burken och fäst den ordentligt.

• Placera mung bönor i ett mörkt skåp dra i rumstemperatur i 8 till 12 timmar. Ett temperaturområde på 18,3 till 26,7 grader är perfekt. Häll av vattnet genom att vrida burken upp och ner och skaka den lite.

• Placera burken tillbaka i mörka området på sin sida. Skaka burken att sprida ut bönorna längs sidan av burken. Skölj bönorna en gång om dagen i cool, färskt vatten och sedan ersätta dem i mörka området.

• Ta bort de grodda mungbönor från burken när de är 1/2 till 1 1/2 inches lång. Detta bör ta två till fem dagar. Placera skott i ett durkslag och skölj bort frö rockar.

• Lägga till färska mung böngroddar i fräscha sallader och rätter eller förvara dem i kylskåp i en zip-top väska för upp till två till tre veckor.