mynewspapers.net

Hur man odlar Morel svamp med inomhus odling

Hur man odlar Morel svamp med inomhus odling


Morel svamp tillhör Morchella släkte, som innehåller minst sex arter. Kockar pris högt dessa svampar för deras känsliga, jordig smak, särskilt i franska rätter. Morel svampar är svårt att växa i stor skala, så svamp jägare kommersiella behov av skörd vilda morel svamp. Privat trädgårdsmästare också växa morel svamp inomhus, även om dessa svampar är långsamma att ta fram fruiting förkroppsligar allmänt känd som lock.

Instruktioner

• Punch dräneringshål i botten av ett grunt metall fack som en tårtform att använda som en fruktbildningen bricka. Rengöra facket med en 5 procent lösning av blekmedel till att sterilisera pannan.

• Förbereda ett substrat som innehåller 50 procent organisk kompost, 30 procent krukväxtjord och 20 procent sand. Lägg till nog pulveriserad kalksten i denna blandning att höja markens pH-värdet till 7,2. Fylla magasinen till ett djup av 2 inches med substratet.

• Njut av underlaget med vatten och låt det rinna av helt. Lägg till morel svampmycelium underlaget enligt tillverkarens instruktioner.

• Placera fruktbildningen facket inomhus i en temperatur-kontrollerad växande rum utan ljus. Temperatur mellan 18.3 och 21,1 grader Celsius med minst 90% luftfuktighet. Hårda klumpar av mycel kallas schlerotia bör bildas på ytan av substratet i fyra till sex veckor.

• Kylskåp fruktbildningen facket på 3,89 grader i två veckor. Långsamt lägga 56.7 gr. vatten till fruktbildningen bricka för varje kvadrat fot i facket yta. Låt vattnet rinna från fruktbildningen facket för en heldag.

• Placera fruktbildningen facket tillbaka i den växande rum. Hålla den relativa luftfuktigheten i rummet över 90 procent och bibehålla den vid en temperatur på ca 22,2 grader Celsius. Använda växa lampor att 12 timmar ljus och 12 timmar mörker. Stjälkar av morel svamp bör visas inom en vecka. Skörda svamp mössor när de växer.