mynewspapers.net

Hur man odlar mangoträd i HawaiiMango (Mangifera indica L.) är ett vintergrönt träd som introducerades på Hawaii 1824 anteckningar Maui-Arborist.com. Även om det är Asien, trivs det i Hawaii, där det odlas bäst från havet till 1500 fot höjd. Mangoträdet gör särskilt väl när planterade på lä sidorna av öarna, där det är torrare. Om du bor i ett av de fuktigare områdena av Hawaii, är "Rapoza" och "Fairchild" två mango sorter som kommer att göra bra för dig. Tänk på när du väljer en plantering plats som på Hawaii, mangoträd kan växa till mer än 30 fot lång och 30 fot brett.

Instruktioner

• Växa ditt mangoträd i djup, väldränerad jord. Även om mango växer en mängd jord texturer, tål de inte sitter i vatten. På öarna lovart sidan kanske du vill överväga plantering mango på ovansidan eller sidan av en sluttning så att regnvatten rinna bort från träd. Trädet behöver också skyddas från starka vindar, så om du bor i ett område av Hawaii med stark trades du kommer att behöva en vind paus som fortfarande gör att trädet full sol.

• Vatten din mangoträd en gång var 2 veckor i är det första året. Utöka frekvensen som en gång var 3 veckor under trädets andra året och därefter en gång i månaden. Undanhålla vatten helt i 2 månader före blomning. När träd blommor, börjar vattna igen. Träd som odlas i torra områden, såsom på Kona kusten, kan kräva mer frekvent vattning under torrperioder.

• Gödsla mangoträdet med 10-20-20 med en hastighet av 0.907kg. per år under trädets första året och 1,36 kg. per år under de följande åren. Dessa program bör delas på tre utfodringar. När trädet börjar bära frukt, ge det 0.454kg. gödselmedelstyp varje år för varje tum av stammen diameter. Mät diametern 4 till 5 fot ovanför ytan av jorden. Ge hälften av gödselmedlet just före blomningen och den andra hälften efter skörd. Alla program av gödselmedel bör placeras i zonen DROPP och vattnade i efteråt.

• Beskär den unga mangoträdet genom att ta bort grenar som är lägre än 2 fot från marken. Mogna träd kräver endast borttagning av döda och döende grenar.

• Kontrollera trädet efter tecken på sjukdom. Mangoträd som odlas i de mer fuktig och fuktig områdena i Hawaii är mottagliga för anthracnos, en svamp sjukdom. Symtom på sjukdomen inkluderar svarta fläckar på frukt hud. Mjöldagg är ett annat vanligt problem i mango fruktodlingar i Hawaii. En annan svampsjukdom, mjöldagg visas som en vit finkornig substans på blad, blommor och omogna frukter. Om du är osäker på vad som orsakar ändringar i trädet, ta ett prov till kooperativa förlängning kontoret för en diagnos.

• Kontrollera mangoträdet för gemensamma Hawaiian jordbruks skadedjur, som bladlöss, vita flugor och mealybugs. Neem olja kommer att hjälpa dig att kontrollera de flesta insekt infestationer.

• Skörden mango efter det har utvecklat några färg, röd, orange eller gul. Detta sker vanligtvis mellan juni och September i Hawaii.