mynewspapers.net

Hur man odlar Luktärt blommor

Hur man odlar Luktärt blommor


Söt ärt blomman är en ettåriga och fleråriga blomma vilda av europeiskt ursprung som kan också växa i trädgårdar. Söt ärt kommer i över 1000 majoritetsinnehav och icke-majoritetsinnehav sorter samt ett utbud av färger såsom vitt, rosa, blå, grädde och lila. De icke-majoritetsinnehav sorterna av söt ärt blomman växer en till två fötter medan de majoritetsinnehav sorterna växer fem till sju fot eller mer. Båda majoritetsinnehav sorterna blommar i slutet av våren till början av sommaren och gör bäst i svalare klimat. Söt ärt kan trivas i en mängd olika jordar, men rik jord är att föredra. Som de är ett svalt väder planta Luktärt blommor tål kallt väder och våt jord väl.

Instruktioner

• Markera ett område i din trädgård för Luktärt blommor tidigt på våren. Var noga med att plocka ett område med mycket solljus. Göra hål i jorden 1 till 11/2 inches djupt och minst 6 inches isär. Placera frön i hål och täck med jord.

• Vatten i området 1 till 2 gånger i veckan. Allmänna ändamål gödselmedel läggs till smutsa en eller två gånger en säsong.

• En gång växt är etablerad, sockerärtor åter kommer seeda sig varje säsong. För att hålla Luktärt blommor blommar plocka bort vissna blommor innan fröet börjar att bilda. Om plantering majoritetsinnehav olika se till att det inte finns ledningar eller stängsel för växter att ta tag i och växa uppåt.