mynewspapers.net

Hur man odlar knappen svamp hemmaTills relativt nyligen forskning avslöjade att svamp odlades med spawn och att en mängd arter var ätbara, var bara en enda typ av svamp finns att köpa i västvärlden: knappen. Enligt vid University of Hawaii, knappen är fortfarande den mest populära svamp som odlas runt om i världen och om knapparna är en stapelvara i kosten, det kan löna sig att odla svamp själv hemma.

Instruktioner

• Sprida en 5 - till 6-tums lager av färsk kompost på marken i ett område på din fastighet skyddad från sol och vind. Träd och byggnader kan ge optimalt skydd för svampodling områden. Mängden kompost du faktiskt behöver beror på antalet knappen svamp du vill växa.

• Inskärpa din kompost med knappen svampmycelium, tillgängliga i lös form från många handelsträdgårdar, plantskolor, återförsäljare och tillägg onlinetjänster. Jämnt utspridda spawn komposten och fukta lätt material med ljummet vatten.

• Upprätthålla kompost högen vid en temperatur mellan 18.3 och 23,9 grader Celsius, den optimala temperaturen för knappen svamp tillväxt. Kom ihåg att högen underkastas inte direkt solljus eller stark vind, eller leka kan förstöras. Som kyler komposten, det tar på en tjock konsistens och svampen börjar att växa.

• Observera din kompost tills du ser vitt mycel, eller strängar av bindväv svamp vävnad, börja växa. Detta är den första indikationen på växande och kan ta mellan två veckor och två månader, beroende på komposten och klimatet. Lägga till ett hölje lager av rik, lerjord, som täcker hela komposten området med 2 till 3 inches. Detta lager hjälper till att skydda mycel och främja bära frukt av champinjonerna.

• Minska temperaturen i det växande området för att mellan 13,9 och 18.3 grader Celsius att uppmuntra bära frukt. När du lägger till lagrets hölje och minska temperaturen, visas full knappen svamp inom två till tre månader.