mynewspapers.net

Hur man odlar Kimberly ormbunkar

Hur man odlar Kimberly ormbunkar


Kimberly ormbunke, mer känd som Kimberly Queen ormbunke, är en nära släkting till den berömda Boston ormbunke. Trots denna nordvästra Australien native liknar dess kusin, kräver det inte så mycket fuktighet, vilket gör det perfekt att växer inomhus. Vetenskapligt kallas Nephrolepsisx cordifolia, kan du också se den listad som subst. obliterata. Kimberly Queen växer till 30 inches tall och trivs utomhus i US Department of Agriculture härdighet zoner 9a till 11.

Instruktioner

• Ge Kimberly ormbunke med indirekt solljus, om växande inomhus eller ut.

• Vatten bara när jorden blir torr. Låt inte Kimberly fern att sitta i torr jord för länge, men eftersom växten inte är torka-toleranta eller är det en vatten älskare. Töm den vatten under potten omedelbart efter vattning.

• Gödsla Kimberly fern en gång i månaden under våren och sommaren, och varannan månad på vintern om du växer det inomhus. Använd 20-10-20 gödningsmedel, utspädd till halva styrkan rekommenderas för inomhus-odlade ormbunkar, full styrka för de planterade i trädgården.

• Förbereda Kimberly fern vintern om du växer det utomhus, utanför dess härdighet zoner. Skär fronds av före den första frosten. Gräva upp roten-bollen och låta jorden att hålla fast vid den. Placera den i en plast plastpåse och förvara den i ett område där temperaturer ligga kvar över fryspunkten. Återplantera det in i trädgården under våren, när risken för frost har gått.