mynewspapers.net

Hur man odlar irländsk potatis vinstockar i vatten

Hur man odlar irländsk potatis vinstockar i vatten


Odling av vegetabiliska växter i vatten kan vara mer ansträngning än odling av grönsaker i jord, plus det har fördelar. Till exempel, hydroponics, odling av växter i vatten, gör att du kan växa irländsk potatis i din fönsterkarmen, uteplats eller någon. Irländska potatis, tillbaka även känd som white potatis går tusentals år i länderna i Chile, Bolivia och Peru, blir en viktig stapelföda i Irland och i hela Europa. Vinodling irländsk potatis i vatten, eliminerar markrelaterade ogräs och skadedjur problem. Finns det billiga att växa irländsk potatis hydroponically, som kan inspirera dig att växa andra grönsaker i vatten.

Instruktioner

• Använd en bred mun glasburk minst 10 inches djupt. Måla utsidan av glaset med en mörk färg, lämnar en omålad remsa ända ner sidan, så kan du övervaka bevattna jämnar. Den mörka färgen också håller solljuset ändrar vattnet som innehåller näringsämnen och förhindrar alger från att växa i din anläggning.

• Skär ett ägg och medelstora bit av din irländsk potatis med minst ett öga eller bud genom att använda en grönsakskniv. Om du använder din egen irländska potatis från mataffären, vara medveten om att livsmedelsbutiker kan behandla potatis med spira hämmare--dessa växer inte i din vattenbehållare. Använda ekologisk potatis från en ansedd trädgård utbudet så potatis inte innehåller sjukdomar.

• Förvara irländsk potatis start eller "seed pjäs" i en mörk, fuktig plats för en till två dagar att läka snittet. Detta förhindrar potatis utsäde lappa ruttnande. Se till det mörka rummet har gott om ventilation.

• Infoga tandpetare delvis in i och runt din potatis utsäde bit fördelade jämnt, så din seed pjäs har tandpetare sticker ut.

• Fyll din behållare med vatten och placera sidan av utsäde lappa med knoppar delvis vuxit fram i vattnet. Tandpetare kommer att stödja utsäde bit längs burk kanten. Flytta din behållare till ett soligt läge.

• Häll ut vattnet efter en vecka och fyll behållaren med vatten. Lägg till växtnäring i sötvatten, med hjälp av ett allrengöringsmedel växtnäring som säger "vattenlösliga" på etiketten.

• Hålla den burk fylld med vatten och tillsätt växtnäring en gång varje månad. Titta på dina irländsk potatis vinstockar växa.

• Välja mellan ett antal olika läcka bevis behållare, om så önskas, inklusive stengods och metallbehållare när rotsystemet fyller murare burk och du behöver att återplantera irländska potatis vinstockar i en större behållare. Förhindra korrosion av metallbehållare genom att måla insidan med asfalt-emulsionen.