mynewspapers.net

Hur man odlar Holly buskar

Hur man odlar Holly buskar


Hollies (Ilex) är en vintergrön växt som ger ljusa röda bär under vintermånaderna. Bladen av järnek har distinkta kanterna med vassa spetsar på varje spets. Holly växer bäst i något sur jord sedan dess naturliga miljö är tätt befolkade skogen. Holly växter finns i både buske och trädet sorter. Växande buske sorten erbjuder trädgårdsmästare skapa häckar eller privatlivet skärmar med holly växter.

Instruktioner

• Plantera minst en manlig holly buske för varje tio kvinnliga holly buskar. Eftersom du inte kan se skillnad bara genom att titta på dem, söka efter namn som identifierar växterna efter kön, som "Blue Boy" och "Blue flicka."

• Välj en plantering plats som har full sol och väldränerad, sur jord. Använd en spade för att gräva ett hål som är tillräckligt djup för att tillgodose växtens rötter men gör det möjligt att sitta på samma nivå som anläggningen potten. Holly busken i hålet och fyll i hålet med smuts.

• Vatten holly buskar väl vid första plantering tills marken är fuktig men inte blötläggning. Efter den inledande plantering ger normal nederbörd tillräckligt fukt för buskarna. Ge extra vatten till holly buskar under perioder av torka.

• Sprida ett 2 - till 3-tums lager kompost runt basen av holly buskar att skydda sina rötter. Du bör utöka kompostmaterial utåt i en cirkel längden på den längsta grenen av buske

• Tillämpa en sura växt gödselmedel som är formulerad för holly buskar under våren och hösten. Blanda gödselmedlet med vatten enligt förpackningen.