mynewspapers.net

Hur man odlar Holly buskar från frönHolly är en långsamt växande, små till medelstora vintergröna träd. De glansiga bladen iväg djupt röda bär på vintern, vilket gör det en klassisk dekoration runt sportlov. Växande holly från frö är ett tidskrävande projekt med grobarhet tider allt från sex månader till tre år. När plantor gro, tillväxt är långsam, genomsnitt 6 fot eller mindre i de första tio åren. Om inte det snabbaste sättet att propagera holly, är fröet grobarhet en livskraftig metod för att återge denna vinter klassiker.

Instruktioner

• Stratifiera holly frön för att bryta viloperioden. Lägg en 1-tums lager fuktig torv över botten av en zip top väska. Placera holly fröna till torv och täcka dem med ett andra 1-tums lager av fuktig torv.

• Förslut påsen och lagra den på 4,44 grader Celsius för fyra till fem månader. Den vegetabiliska lådan av kylskåp fungerar bra för stratifiera holly frön. Starta stratifiering processen sen höst eller tidig vinter.

• Ta bort fröna från kylda området under våren eller försommaren. Plantera frön holly i en plantskola säng i trädgården. Ett område som har djup, lerig jord och full till del skugga är perfekt. Undvik områden som är benägna att perioder av stillastående vatten under året.

• Anläggningen holly frön ¾ till 1 tum djup och täck med jord. Håll området fuktig med täta, ljus vatten program.

• Placera en tomat bur eller andra tråd struktur över plantorna när de dyker upp för att skydda de unga holly växterna från trampar.

• Sprida ett 2 - till 4-tums lager kompost över grogrund att lägga näringsämnen till marken och uppmuntra starka plantor utveckling. Behåll komposten tillbaka 2 inches från de unga holly plantorna för att undvika kväva dem.

• Fröplantorna de holly i deras permanenta position när de är 12 inches lång. Gräva ner 12 till 18 inches när transplantation för att undvika att skada pålrot. Gräva ut jordklumpen 24 inches i diameter.