mynewspapers.net

Hur man odlar häckar från frö

Hur man odlar häckar från frö


Häckar är buskar som planteras tätt tillsammans att bilda en barriär runt en del av fastigheten eller förbättra landskapet. Eftersom många buske typer är långsamt växande, planterade en häck vanligtvis från befintliga små buskar. Om du inte är bråttom att ha en fullvuxen häck, kan du plantera buskar från frö. Buske frön kommer att gro mellan 30 och 190 dagar sort, men det kommer ta år innan de blir stora nog att bilda en häck.

Instruktioner

• Låg en bit av 200-slippapper på en plan yta med grovt sidan vänd uppåt, placera fem till sex buske frön ovanpå den och täcka dem med en annan bit sandpapper med den grova sidan nedåt.

• Håll nederdelen av sandpapper fortfarande med handen medan du skjuter överdel fram och tillbaka ca fem gånger. Detta scarifies frö rockar och tillåter dem att gro..

• Odla upp området där du vill plantera häcken med en trädgård rorkult. Blade djup inställd på minst 5 eller 6 inches och skjuta den över platsen för plantering.

• Sprida ett balanserat, granulerade gödselmedel som 10-1-10, på ytan av området med en hastighet av 0.454 kg. för varje 64 fot av häcken. Köra rodret över området igen att arbeta gödselmedlet i marken.

• Skapa en 1-tums-djupt hål i området beredda och infoga ett buske frö in i den. Täck fröet med jord tills hålet är helt fyllt.

• Frön ytterligare buske här samma sätt i rak linje. Använda avstånd uppfylla kraven på utsäde paket. I allmänhet, för att bilda en häck bör buskarna planteras ca 3 till 5 fot avsides, beroende på sort.

• Vatten marken väl efter plantering tills den är helt fuktig men inte blöt. Därefter, vatten två gånger per vecka för den första månaden och sedan en gång per månad efter detta.