mynewspapers.net

Hur man odlar grönsaker inomhus med artificiellt ljus

Hur man odlar grönsaker inomhus med artificiellt ljus


En köksträdgård är ett idealiskt sätt att ha under säsongen, näringsrik och billig producerar. Det mest traditionella sättet att växa en köksträdgård innebär att plantera en tomt utanför på en bakgård. Inte alla har denna lyx, however. Lägenhet och husbil dväljas, de med liten eller ingen gården utrymme och de som bor i coola, hårda klimat ofta måste hitta innovativa sätt att odla sina grönsaker. Lyckligtvis är dessa trädgårdsmästare kunna odla grönsaker inomhus med användning av behållare och artificiella ljuskällor.

Instruktioner

• Välj grönsaker som du gillar eller är intresserad i försökande. Forskning dessa växter, med beaktande av deras ljus, fukt och temperatur behov, samt hur snabbt de växer och hur stora anläggningar blir på förfallodagen. Köpa frön eller starter växter i de sorter som du väljer.

• Välj behållare för dina grönsaker. Traditionella odlare och krukor är inte ditt enda alternativ; Plastic lagring baljor, korgar, lådor av trä eller lådor och även blanda skålar är alla godtagbara behållare, när dräneringshål läggs. Välj behållare anpassad till dina växter växande behov.

• Välj artificiella ljuskällan (ljusna) som passar dig bäst. Ställ in ljusna i området i ditt hem som utsetts av montering ljuset till vägg eller tak, eller ställa upp på en hylla system för din inomhusodling. Odla lights är olika och så är deras set-up, så alltid följa instruktionerna som medföljer din specifika växa ljus för bästa resultat.

• Skölj behållarna och lägga till dräneringshål dem med liten eller ingen dränering. Fylla behållare upp till 1/4 tum nedanför kanten med hög kvalitet planteringsjord mix, fungerande kompost eller torv i mixen som naturliga gödselmedel.

• Lägg till växterna. Om du plantera frön, strö några i deras lämpliga förpackningar och lätt täcka dem med jord. Om du använder starter växter, göra ett litet hål i marken och noggrant transplantera växten i dess behållare, att se till att inte skada rötterna. Omge anläggningen med jord så det är säkert i behållaren. Markera din behållare med etiketter så att du kan identifiera dina växter när de växer. Vatten behållarna grundligt.

• Ordna växterna under eller runt din ljusna set-up. Ange din ljusna på en timer eller manuellt stänger av och på, lämna det på länge nog för att underlätta din enskilda växtens tillväxt behov.

• Underhåll din trädgård. Vatten varje dag, eller två gånger dagligen som om nödvändigt, eftersom växande grönsaker kräver mycket vatten. Gödsla efter behov, efter anvisningarna på paketet gödselmedel. Lägg aldrig till mer gödsel än vad som krävs på förpackningsetiketten, som overfertilizing kan bränna och döda vegetabiliska växt blad.

• Skörda dina grönsaker när de blir mogna. Skörd varje mogen vegetabiliska uppmuntrar mer tillväxt och produktion, och producerar större frukt och grönsaker på växter, så att du maximal nytta av din trädgård.