mynewspapers.net

Hur man odlar grödor i ett växthus

Hur man odlar grödor i ett växthus


Ett växthus skapar en kontrollerad miljö för odling av växter genom att värma luften under en glas eller plast membran genom solstrålning. Solstrålningen kan bara passera en riktning genom ett växthus membran. Det är därför som den globala uppvärmningen är känd som "växthuseffekten". Växthus kan användas till att odla grödor på vintern i mildare klimat, eller de kan användas för att förlänga växtsäsongen på våren eller falla i kallare klimat. Odling av växter i ett växthus kräver daglig uppmärksamhet.

Instruktioner

• Förbered en krukväxtjord genom att blanda en del torv, en del pinjebark och en del kompost.

• Placera en keramik skärvan i botten av varje behållare över dräneringshål att hindra jord från att fly. Fyll varje behållare med planteringsjord jord mix.

• Ihåliga ut ett hål för ett frö eller transplantera en rotklump i centrum av varje behållare. Placera varje frö på en punkt tre gånger som djupt i marken som utsädets bredden på det bredaste stället, eller placera den plantor rotklump i marken. Täcka plantor eller roten bollen med jord.

• Vatten behållaren med en trädgårdsslang för att det är så fuktigt som en vred ut svamp. Täcka de behållare fylld med frön med en plast frys påse. Ta bort behållarna så fort anläggningen frön spira.

• Utrymme varje behållare tillräckligt långt isär att det är god luftcirkulation genom växthuset. Kolla smutsa dagligen med en jord vattning mätare för att säkerställa att varje anläggning har rätt mängd vatten. Jorden bör vara så fuktig som en vred ut svamp. Granska varje planta att göra vissa att det är fria från sjukdomar som pulveriserad mögel, mögel och svamp.

• Lägg en termometer i växthuset. Kontrollera temperaturen till fyra gånger varje dygn. Ventilera växthuset genom att öppna en dörr om ditt växthus har blivit för varmt. Placera en rymden värmare i växthuset och slår på värmaren om temperaturen blir för cool.

• Enhet metall T-inlägg i marken intill behållarna. Stretch stängsel tråd mellan stängselstolpar. Klipp tråden med avbitare så att det finns en fot av tråd avslutande. Linda avslutande slutet runt spänd tråd. Binda hela tiden växer, avslutande grönsaker som obestämt tomater eller stolpe bönor till tråd med snöre.