mynewspapers.net

Hur man odlar fruktträd i krukorNjut av färsk frukt från träd att du kan utveckla dig själv, även om du inte har en gård eller trädgård. Plantera dwarf fruktträd i krukor runt ditt hem eller på din uteplats och njuta av färsk frukt som inte kanske annars frodas året runt i din klimat. Dwarf fruktträd växa från 5 till 8 fot lång och producera vanlig storlek frukt, men inte lika mycket som en full storlek träd.

Instruktioner

• Bestäm vilken typ av fruktträd du vill växa. Självbefruktande fruktträd gillar persikor och blåbär behöver inte mer än en mängd träd i närheten att frodas, men äppelträd och andra typer av korsbefruktande frukt förlita sig på olika sorter av samma art att hjälpa varandra att växa. Att veta om din dvärg fruktträd behöver en följeslagare kommer att göra skillnad i om ditt träd kommer att bära frukt.

• Fyll botten av din planter eller kruka med grus så att trädet har bra dränering. Blanda flera nävar kompost i krukväxtjord för extra näringsämnen och fyll krukan om ¾ av vägen full. Du kan hitta allt du behöver för att plantera och odla fruktträd på din lokala Trädgårdsbutik eller på online-återförsäljare.

• Placera fruktträd i krukväxtjord, sprida rötterna så att trädet kommer att växa friskare. Fortsätt fylla potten med krukväxtjord nästan upp till kanten. Lämna en tum eller så för att göra det möjligt för vatten att svälla innan det avtar.

• Vatten fruktträd omedelbart efter ingjutning det. Du kan behöva lägga till ytterligare jord som vattnet komprimerar vad du redan har.

• Vatten din fruktträd varje några dagar. Gödsla trädet var sex veckor under våren och sommaren med gödselmedel speciellt framtagen för fruktträd.

• Skydd dina fruktträd som behövs utifrån vilken sorts frukt du växer. Räkna med att skörda frukt när trädet är två eller tre år gammal.