mynewspapers.net

Hur man odlar frukt på en Mango Tree

Hur man odlar frukt på en Mango Tree


Mango växer bäst i tropiska och subtropiska regioner och har odlats i över 4000 år, enligt University of Florida. Denna läckra, viktig mat gröda är avlång med varierande färger, vanligtvis en grön-gul-röd-orange kombination. Frukten kan väga från ett par uns till ett par pounds. När växer en mango tree, se till att frukt är producerad av gödsel och använder en specifik vattning cykel, samt kontroll av insekter och sjukdomar som behövs.

Instruktioner

• Upprätta en vattning cykel. För nyplanterade träd, bör du vatten någonsin häromdagen för de första två veckorna, och sedan minska vattning till en eller två gånger per vecka under de första två månaderna. Justera vattning beroende på klimat. För mycket torra klimat eller långa perioder utan regn, var noga med att vattna ungefär två gånger en vecka.

• Installera bevattning för träd äldre än fyra år, om möjligt. Mogen mangoträd behöver inte en massa vattning, eftersom över vattning orsakar träden ha tunnare frukt avkastning. I genomsnitt bör ditt mangoträd ha ca 1 tum vatten per vecka, med enstaka djupa vattningarna under våren och sommaren. För hösten och vintern, minska vattning till ca 1/2 tum per vecka.

• Gödsla unga mangoträd varje månad under det första året med ett gödselmedel för frukt och tomat träd, med cirka 1/4 pund för att starta, och öka till 1 pound till slutet av året. För träd äldre än ett år, gödselmedel varje säsong med mätningar enligt gödselmedel paketet och ditt träd storlek. För optimal fruktproduktion, använda ett gödselmedel med kaliumklorid omkring 15 procent.

• Testa din jord för att se vilka näringsämnen du behöver för ditt mangoträd för produktion av en maximal frukt avkastning. Till exempel bör mangoträd i jordar med hög lime innehåll sprutas med en näringsmässig beläggning årligen har mangan, bor, koppar och zink. Mangoträd i neutrala och syra-pH jordar bör ha en koppar näringsmässiga spray och ingen boron.

• Tillämpa en tidig vår applikationer av svavel och koppar när vippans (groddar) är 1/2-tums lång. Tillämpa en andra ansökan om två veckor senare. Detta skyddar vippans och förbättrar avsevärt chansen för frukt set och produktion.

• Kontrollera om tecken på allvarliga insekt problem. Dessa är ovanliga på mangoträd men kan vara dödlig om obehandlad. Insekter som gräshoppor och skalbaggar ändrar inte vanligtvis fruktproduktion, men om du börjar märka öppna sår på träd, behandlar därför.

• Kontroll sjukdom på ditt mangoträd, eftersom detta kan kraftigt påverka fruktproduktionen. Återigen, svår sjukdom är sällsynt på mangoträd, men kan vara dödlig om den inte behandlas. De två vanligaste sjukdomarna är mögel och anthracnose, båda svamp patogener som angriper unga tillväxt som blommor och frukt. Det enklaste sättet att undvika sjukdom är att växa anthracnos-resistenta sorter och se till att din mango anläggning är i full sol där våta blad och bark torkar snabbt. Du kan också använda kemisk bekämpning genom grundligt beläggning trädet med en specifik fungicid tidigt på våren.

• Skörden mango när ändarna av frukten fyller och har en blush färg utveckling. Alla frukter kommer inte mogna samtidigt på trädet, så plocka därefter. Det tar flera dagar för mango fullt mogna efter du plocka, så håll mango i en varm plats att mogna i en brun papperspåse.