mynewspapers.net

Hur man odlar förbättrad dvärg Meyer citronträd i Houston, Texas

Hur man odlar förbättrad dvärg Meyer citronträd i Houston, Texas


Dvärg Meyer citron träd är inte sann citronträd. Frukten är mindre syrlig och sura än sant citroner, och träden växer mindre och är mer kall resistenta. Meyer citron träd växer bäst i zoner 9 till 11 och är perfekt för odling i Houston, Texas, området med varma somrar och milda vintrar. Dessa relativt bekymmersfritt, härdig citrus träd är en trädgårdsmästare dröm på grund av den skönhet som de lägger till trädgården och söt frukt.

Instruktioner

• Anläggningen dvärg Meyer citron träd på en plats som får full sol hela dagen för bästa tillväxt. Det är bättre att plantera på en söder eller sydväst vänd sida ett hus eller en byggnad där det kommer att ha skydd mot kylan.

• Förbereda marken tidigt på våren när marken är fungerande. Lossa jorden genom att gräva ner till ett djup av 1 fot. Ta bort alla stora jordklumpar av smuts och några stora stenar. Ändra smutsa med 2 till 3 inches av kompost eller torv att göra marken bra dränering.

• Gräva ett hål som är dubbelt så stor som jordklumpen i trädet. Som trädet i hålet så att toppen av jordklumpen är i nivå med toppen av hålet.

• Fyll i hålet halvvägs med jord att täcka rötterna. Tillsätt vatten för att hjälpa marken bosätta sig runt rötterna. Så snart allt vatten runnit, fylla i hålet resten av vägen med jord. Packa fast runt basen av trädet.

• Göra en vatten ring runt trädet som är cirka 2 fot över och ungefär 3 inches hög. Vatten ringen håller i vatten längre, vilket möjliggör en djupare vattning som hjälper till att få trädet också etablerade de första par veckorna efter plantering.

• Vatten citron träd varannan dag under de första två veckorna efter plantering. Använda en trädgårdsslang för att fylla upp vatten ringen runt trädet. Efter två veckor, vatten ca en till två gånger per vecka bara för att hålla jorden fuktig. Vatten ringen kommer så småningom lös till marken runt trädet.

• Dra ogräs och gräs från runt basen av citron träd. Ogräs och gräs orsaka trädet att konkurrera om vatten och näringsämnen från marken.

• Gödsla citron träd med 1 kopp av citrus mat efter tillväxtfas inträffar vanligen i slutet av våren. Strö gödselmedlet runt basen av träd och vatten i brunnen. Gäller endast gödselmedel en gång per år i slutet av våren.

• Locket citron träd med en filt eller tarp i sent falla eller före den första förutspådde frosten. Dra ut hörnen och knyta med stakes att hålla. Ta bort beläggningen i tidigt på våren eller efter sista förutspådde frost.