mynewspapers.net

Hur man odlar fleråriga pelargoner

Hur man odlar fleråriga pelargoner


Pelargoner är lätt att odla, motståndskraftiga mot sjukdomar och färgglada, vilket gör detta blomma ett populärt komplement till trädgården och landskap. I de flesta klimat odlas frost-anbud perenn pelargoner som ettåriga. I varma klimat växer perenna pelargoner året runt. Men även i kallt klimat, trädgårdsmästare behöver inte förlora sina pelargoner i slutet av växtsäsongen. Växande pelargoner som perenner är enkelt planteringsår upp blommorna i höst och vårda dem inomhus genom de kalla månaderna.

Instruktioner

• Förbered plantering sängen på våren när allt frostigt väder har passerat. Sprida ett 1-tums lager av gödsel, torv eller kompost över plantering område. Fungera det organiska materialet in i topp 8 till 12 inches av jorden med en trädgård gaffel.

• Ställ ut pelargoner i de områden du tänker plantera dem. Space växterna 8 till 12 inches isär för att skapa en färgglad kantlinje eller plantera dem i en blomsterträdgård, lämnar ca 12 inches runt varje planta.

• Gräv ut plantering hål för dina pelargoner på varje plantering plats. Göra hål något större än plantskola krukor och så djupt.

• Skjut geranium växterna ur barnkammaren krukor. Placera fingrarna på handen över toppen av potten med anläggningen sticker ut mellan fingrarna. Vänd försiktigt potten med andra handen tills roten bollen bilder gratis. Vara försiktig med att släppa eller skada känsliga stammen.

• Placera jordklumpen i plantering hålet. Plantera pelargoner så att basen av stjälken är samma djup i marken som det var i barnkammaren potten. Blötlägg området runt varje planta tills det är jämnt fuktig till botten av plantering hålet.

• Vatten när toppen 1 tum av jorden känns torr vid beröring. Blöta marken minst 6 tum vid varje vattning.

• Gödsla varannan månad med en 20-20-20 eller en 15-30-15 gödselmedel. Kontrollera för att avgöra lämpliga appliceringsmetod och beloppet för det särskilda märket av gödselmedel.

• Potten upp pelargoner på hösten före första frost i ditt område. Välj krukor som är 8 till 12 inches bred och har dräneringshål i botten. Fyll botten 1/3 av varje pott med krukväxtjord.

• Kör en trädgårds spade i marken ungefär 3 inches från basen av en geranium växt. Dra tillbaka på handtaget för att lyfta roten bollen från marken. Placera geranium i en av beredda krukor med basen av stjälken ca 1 tum under läppen av potten. Fyll i potten med krukväxtjord lämnar 1 tum mellan raden jord och läppen av potten. Fortsätt tills alla pelargoner finns i behållare.

• Blöt varje geranium tills vatten sipprar från dräneringshål i botten och lämna dem utanför rinna av helt. Placera krukorna i ett frostfritt område där de får minst sex timmars sol om dagen.

• Tillåt upp 1 tum jord torka innan vattning. Njut av varje pott tills vatten rinner ut från hålen i botten. Placera krukorna i en diskho rinna innan återvända dem till deras vinter läge.

• Plantera pelargoner på våren efter alla chans att frost har passerat.