mynewspapers.net

Hur man odlar färska korngräs

Hur man odlar färska korngräs


Enligt Dr Nicholas Perricone från Oprah.com har korngräs en högre näringsmässiga täthet i en enda portion än samma mängd gröna bladgrönsaker. Juiced korngräs är en hälsosam tillägg och innehåller enzymer och fytonäringsämnen som fungerar som antioxidanter i kroppen. Växande din egen korngräs är enkel och ger dig möjlighet att hela tiden ha tillgång till frisk planta.

Instruktioner

• Placera korn gräs frön i en skål att påbörja processen före spira. Fyll skålen med kallt vatten (cirka 15,6 till 21,1 grader Celsius) och se till att alla frön är täckta av vatten. Blötlägg i 8 till 12 timmar.

• Töm vattnet från skålen efter 8 till 12 timmar och sedan skölja fröna noga med rumstemperatur vatten. Lägg fröna i sprouter.

• Fyll i sprouter med vatten för att täcka fröna och låt blöta för 8 till 12 timmar, sedan rinna. Upprepa denna process minst tre gånger, eller tills du ser fröna gro rötter som är ca 1/8 tum lång.

• Flytta frön till en plantering fack eller pott som har gott om dränering. Fyll krukan med billig krukväxtjord och fukta med vatten, då scatter fröna jämnt över hela toppen av smutsa.

• Täck plantering facket med en cover bricka, som bidrar till potten behålla fukt för att odla korngräs. Ställ krukan i ett svagt upplyst område som har konstant temperaturer av ungefärligt 21,1 grader C.

• Fukta jorden en till två gånger per dag du uppmanas roten tillväxt. För bästa resultat, dimma korngräs från sidan eftersom bladen är känsliga och kan platta ner om vattnas uppifrån. Låt gräset växa i tre till fyra dagar, tills bladen börjar trycka upp beläggningen facket.

• Flytta plantering facket till ett område med direkt solljus, och fortsätta att hålla jorden fuktig. Skörda gräs i ca 10 dagar för pressning.