mynewspapers.net

Hur man odlar en vit potatis i en burkGro en potatis i en burk är ett lätt och billigt sätt att skapa en ny krukväxt. Alla sorter av potatis växer bra i burkar, men vit potatis Lägg till ett tilltalande visuella element till växten, med sin krämig färg och slät, jämnt rund form. Vit potatis funktion relativt några knoppar eller "ögon," jämfört med andra potatissorter, så det är något svårare att förankra dem, men så länge en eller två ögon är närvarande, potatis kommer snabbt gro till en kraftfull vinstockar med attraktiva, ljusgröna bladverk.

Instruktioner

• Tvätta en 473ml glas konservering burken med tvål och varmt vatten. Häll kokande vatten inne i burken och låt det sitta tills vattnet svalnar. Häll ut vattnet och låt burken lufttorka.

• Fyll konservering burken med kallt vatten. Lämna 1 tum utrymme mellan nivån på vattnet och öppnandet av burken.

• För in tre eller fyra tandpetare 1/2 tum i köttet av den vita potatis, halvvägs mellan toppen och botten. Space tandpetare lika runt potatisen. Använda tre tandpetare för mindre potatis eller fyra för större potatis.

• Placera vita potatis med tandpetare vilar på kanten av burken. Se till att slutet av potatis med mer ögon är nedsänkt i vattnet. Tillsätt vatten om slutet av potatis inte är dränkas.

• Placera burken på fönsterblecket ljusa med färre än fem timmars solljus per dag. Ändra vattnet när det visas grumlig eller börjar lukta. Leta efter rötter i en vecka och lövverk tillväxt i 14 dagar.