mynewspapers.net

Hur man odlar en stjärna fruktträd

Hur man odlar en stjärna fruktträd


Star fruktträd, eller carambola, är en medelstora träd som producerar en välsmakande frukt haft runt om i världen. Detta träd är hemma i tropiska områden som Indien och Indonesien, men den kan odlas på många andra områden runt om i världen. Stater som Kalifornien och Florida växer ofta dessa träd på grund av varmare temperaturer. Star frukten är ett välkommet tillskott till någon trädgård eller hem.

Instruktioner

• Plantera en fröplanta i fullt solljus. Dessa träd är tropiska och de kräver massor av solljus. De kan växa i någon typ av jord, men sura jordar är bäst för optimal tillväxt, och bra dränering är nödvändig.

• Knyt plantan till en pinne eller annat stöd att hjälpa den att växa rakt och för att hålla den upprätt tills rötterna kan växa.

• Vatten anläggningen genast efter planteringen och sedan vattna den tre till fyra gånger i veckan. Denna tropiska anläggning gör bäst i fuktiga förhållanden. Den behöver mycket vatten att frodas. Detta är särskilt viktigt i områden som har lägre luftfuktighet och torra jordar.

• Lägga gödselmedlet. Detta är en långsamt växande träd, så gödselmedel kan hjälpa det växa snabbare och producera de bästa frukterna.

• Undvika beskärning. Star fruktträd behöver inte beskäras och det kan faktiskt vara skadliga för trädet. Oftast kommer det inte återhämta sig när det har varit beskäras.