mynewspapers.net

Hur man odlar en Purple Sensation lila träd

Hur man odlar en Purple Sensation lila träd


"Purple Sensation" är ett populärt beskrivande namn för lila med det botaniska namnet Syringa vulgaris "Känsla." Det är ett ovalt men upprätt buske som mognar på höjder av 8 till 15 fot och bredder av 6 till 12 fot. De lila blommorna lila Bush är klädda i vitt och släppa en populär doft som de blommar i slutet av våren. Ta bort de suckering skott vid basen av denna lila att uppnå en mer traditionell treelike utseende, och trimma bort de lägsta grenarna att avslöja fem till sju flera skaft trunks.Common lila är bäst odlas i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 7, där vintrarna har uttalat kallt.

Instruktioner

• Hitta en lämplig plats i din trädgård för lila. Rikliga solsken---främjar över åtta timmar direkt sol dagligen---uniform, attraktiva tillväxt och massor av blommor. Jorden måste vara fertila, rik på organiskt material och har bra dränering. I idealfallet bör markens pH neutralt till alkaliskt. Undvika skuggiga platser och de där marken är blöt efter regn eller vattning.

• Gräva ett hål som djup som den lila rotklump och minst dubbelt så bred. Resten roten bollen i hålet och byta ut jorden utan ändringar.

• Vatten plantering området så det hålet jord naturligt komprimerar och eventuella luftfickor tas runt den lila rotklump. Hålla jorden fuktig, aldrig fuktig, för de kommande sex månaderna, lägga till en till tre inches av vatten behövs.

• Placera en 3-tums lager av ekologisk marktäckning runt basen av lila, förlänga den 2 fot utanför grenen tips. Här kompostmaterial minskar ogräs konkurrens, bevarar markfuktighet, dämpar marken temperaturer och förmultnar att humus och näringsämnen för användning av lila. Fylla på kompostmaterial lagret årligen, utvidga det längre eftersom anläggningen växer.

• Tillåt lila växa naturligt att uppnå en upprätt, flera skaft struktur. Överväga beskärning grenar endast om de är döda eller sjuka eller om de skaver mot andra grenar, skapa en bark såret. Tips-beskärning till form lila måste göras omedelbart efter blomningen avslutas av försommaren. Ny gren tips, som växer från basen av de gamla blommorna, kommer att mogna till hösten och producera blommor året därpå. Undvika beskärning av Syren efter midsommar att säkerställa den bästa chansen att en bra blommande display nästa vår.