mynewspapers.net

Hur man odlar en Mango Tree hemma

Hur man odlar en Mango Tree hemma


En mangoträd kan vara någon fabrik i släktet Mangifera, som har cirka 69 arter. Det typiskt hänvisar specifikt till gemensamma Mango eller Mangifera indica, eftersom detta är den enda arten i hela världen odling. Frukten av mango är allmänt söt med en konsistens som en övermogen plommon, även om detta varierar mycket av sorten. Mangoträdet är en tropisk växt och kommer bara att växa i de varmaste delarna av USA.

Instruktioner

• Kontrollera din klimat för att säkerställa att det är tillräckligt varmt för en mangoträd. Dessa träd är bara härdiga i US Department of Agriculture härdighet zoner 10b och högre, vilket innebär att temperaturer under 4,44 grader Celsius kan döda en mangoträd.

• Välj en plantering webbplats för mango. Detta träd kräver full sol, och plantering webbplatsen kan inte vara i en frost ficka. En mangoträd kan tolerera ett utbud av jordtyper, så länge det är djup och väldränerad. Det växer bäst med en markens pH mellan 5,5 och 7,5.

• Få en färsk mango frukt som är fullt mogen. Mango från stormarknaden kommer förmodligen att steriliseras eller kylda, hindrar frön från att vara livskraftig. Helt ta bort fruktköttet av mango med en vass kniv. Öppna skalet utan att skada kärnan och ta bort kärnan.

• Behandla kärnan med en fungicid för tropiska växter och plantera det omedelbart. Placera utsädet i marken med konkav kanten vänd nedåt och en fjärdedel av utsädet ovanför smutsa. Den mango frö ska gro i en till tre veckor.

• Vatten mango plantan när vädret blir varma. Jorden bör vara fuktig, så lättare jordar kräver mer frekvent vattning. Sluta vattna när vädret blir cool. En mangoträd kräver minst sex år att börja producera frukt och 15 år att producera sin maximal avkastning.