mynewspapers.net

Hur man odlar en inomhus örtagård från frön

Hur man odlar en inomhus örtagård från frön


Om du gör en hel del matlagning och du tycker om att använda örter för att krydda maten, får du tänka på att starta din egen örtagård. Även om du inte har någon gård utrymme, du kan växa din egen örter inomhus, ofta i så litet utrymme som en fönsterbräda. Du behöver inte någon speciell utrustning, bara vissa odlare och en fluorescerande ljus att ge plantorna lite extra ljus under molniga dagar.

Instruktioner

• Välj en plats som tar emot massor av solljus. Helst vill du använda ett område vid ett fönster som vetter mot söder och tar emot sex till åtta timmars solljus per dag. Du kan också komplettera belysning med hjälp av en fluorescerande ljus.

• Blanda i jorden. Kombinera lika delar krukväxtjord, kompost och sand eller perlit. Jorden bör rinna av väl, som inga örter gör väl i mycket våt jord.

• Placera jorden i din planter behållare. Plantageägarna ska ha avlopp hål i botten för att låta vatten rinna. Om dina krukor inte har tefat eller botten bitar att fånga dränerande vattnet, bör du ange plantageägarna inuti en stor, grund plastbehållare.

• Strö över flera frön från varje ört på ytan av marken i varje planter. Blanda inte frön, som växterna kan konkurrera med varandra.

• Locket planter toppar med cling film. Detta kommer att ge extra fuktighet, som kommer att hjälpa groning av frön. Sticka ett litet hål i toppen av cling film med en penna eller penna för att tillåta vissa ventilation.

• Placera plantageägarna på fönsterbrädan eller andra soliga området. De flesta ört frö börjar gro inom 7-10 dagar.

• Hålla jorden fuktig. Låt högst upp på jorden torka ut mellan vattningarna, men låt inte smutsa under ytan torr ut. Avstå från övervattning, som de flesta örter kommer att utveckla rotröta från för mycket fukt i marken.

• Ta bort cling film från varje planter innan växterna börjar röra den. Kom ihåg att använda en fluorescerande ljus om din örter inte emot sex till åtta timmars ljus per dag.

• Kontrollera anvisningarna på paketen ört att se till att skörden gånger för varje enskild anläggning. Skriv namnet på varje ört på vissa maskeringstejp och placera bandet på varje planter så att du vet vilka växter är i vilka krukor.