mynewspapers.net

Hur man odlar en fjäril magnoliaträd

Hur man odlar en fjäril magnoliaträd


Odlas som ett litet träd med en central ledare eller en multi skaft buske, är fjäril magnolia (Magnolia acuminata x M. denudata) en av de få sanna gul-blommiga magnolia sorterna. Den doftande, skålformade blommor blommar i mitten till slutet av våren. Bladen är ljust gröna med duniga undersida och de nedre grenarna arch över och ibland nudda marken. Butterfly magnolia träd växa till en oval eller rundad form när de blir äldre. Plantera i tidig vår i väldränerad jord.

Instruktioner

• Rensa ogräs och sod från en plats i full sol till halvskugga. Jorden bör vara fuktig och väldränerad, för optimal tillväxt. Se till att det finns tillräckligt utrymme för sin mogna storlek på 15 till 30 fot hög och 15 till 30 fot brett.

• Gräva ett hål som är något större än jordklumpen med en spade. Infoga jordklumpen i hålet och tillbaka fyllningen med jord, åtstramande ner det försiktigt med din fot.

• Vatten den nyplanterade magnolia med en långsam-Spring slang placeras nära dess huvudstam i ca 90 minuter. Därefter ge motsvarande 1 tum nederbörd per vecka för dess första två växtsäsonger i din trädgård, efter att magnolior inte bör behöver extra bevattning utom i tider av extrem torka.

• Beskär magnolia i vårvintern eller i slutet av sommaren, att förhindra att dess sap blödning. Inte beskära kraftigt; Beskär bara bibehålla den övergripande formen av trädet eller ta bort döda, skadade eller sjuka grenar.

• Kontrollera om skadeinsekter som skala, thrips eller vivlar. Behandla eventuella skadedjur med insektsmedel som behövs för att kontrollera dem, följer anvisningarna av insektsmedel tillverkaren.