mynewspapers.net

Hur man odlar en ek inomhus

Hur man odlar en ek inomhus


Du kan växa en fröplanta ek träd inomhus, men bara för ett par år. Ekar har omfattande, djupa rotsystem, och inte kommer att tolerera att vara pot-bundna länge. En mogen ek kan nå en höjd och spridningen av mer än 100 fot och leva i hundratals år, men var och en börjar livet som en liten utsäde innesluten i det hårda skalet av ett ekollon. Samlas sex till åtta ekollon i nedgången för varje ek du vill växa.

Instruktioner

• Samla ekollon när de mognar på hösten. Bänd deras lilla caps upp med fingrarna. Lägg dem i en plastpåse med en handfull av fuktig sand, om de är röd ek ekollon. Förslut påsen och hålla den i kylskåpet för vintermånaderna. Om ekollon från vit ek, kan du plantera dem direkt.

• Förbereda en medelstora, fyrkantig behållare under våren. Fyll den med fuktig krukväxtjord och plantera ekollon 1 till 2 inches djupt. Placera behållaren på en solig, varm plats och hålla jorden fuktig men inte blöt. Livskraftig ekollon kommer gro i några veckor.

• Tunna plantorna när de når en höjd av 3 inches och lägga ut deras andra uppsättning blad, lämnar den hälsosammaste en.

• Håll din ek på samma plats i huset för de närmaste åren. Vatten trädet regelbundet. Ingen gödsel är nödvändigt. Transplantera eken till en större kruka med ny jord varje år. Trimma alla lång kran rötter som framkommer dräneringshål med sax.