mynewspapers.net

Hur man odlar en Cottage Garden kantlinje

Hur man odlar en Cottage Garden kantlinje


Tänk på en trädgård gränsen som en ram. Det omger din trädgård sängar, linjer dina stigar och hjälper din trädgård övergången från en avdelning till en annan. En framgångsrik gränsen kommer att komplettera din trädgård områden och dra ögat längs från avsnitt till avsnitt. Cottage garden gränser har en informell utseende, som om landet var kvar för att blomstra på egen hand. Trots dess casual utseende kräver en stuga gränsen noggrann planering och underhåll för att nå de önskade utseende.

Instruktioner

• Mät din trädgård och rita en skala diagram på rutat papper, märkning ut gränsområdena. Enligt American Horticultural Society, bör storleken på din gränsen stå i proportion till storleken på din gård. En stor gård bör ha bredare gränser medan en liten trädgård bör sträva efter en smalare remsa.

• Lek med din storlek och form på papper tills du kommer till en attraktiv layout. Undvik att göra dina gränser för raka och även, som stugan trädgårdar bör ha ett mer naturligt utseende. Göra några kanter vågiga, kurvan din hörn snarare än kvadratur dem off och har gränserna Kona istället stannar abrupt.

• Forskning och gör en lista på växter och blommor som är inbyggt i din region. Enligt University of Florida Institutet för livsmedel och lantbruksvetenskap är inhemska växter, redan väl anpassade till miljön, mer benägna att frodas. Med inhemska växter kan minska behovet av vatten, bekämpningsmedel och trädgård underhållsarbete. Några gotländska favoriter är härdiga växter som växer bra i olika klimat, såsom penséer, primrose, dianthus, pioner, Riddarsporrar, stockrosor, fingerborgsblomma, ringblomma, gullvivor och campanula.

• Besluta om en färgpalett för din trädgård och begränsa din lista. Cottage gardens har oftast en bred palett, som en monokromatisk system, men vacker, ser alltför krystat. Dock kan du styra dina val till vissa val, till exempel ljusa grundfärgerna, eller du kanske vill hålla sig till grannar på färg hjul som gult, orange och rött.

• Välj några längre växande arter för baksidan av gränsen för att lägga till höjd till ditt arrangemang. Välj några bushier växter och buskar att göra din trädgård ser fylligare med mer bladverk. Lägg kortare blommande växter eller växter som arc eller sprawl, längs främre kanterna. Inkludera vissa örter som rosmarin och lavendel för doft. Variationen ger gränsen en naturligare, casual look.

• Skiss ut växt layout på din kantdiagrammet. Inte tränga dina växter; lämna tillräckligt med utrymme för varje växt att växa bekvämt. Lämna lite utrymme för några ytterligare dekorationer för att skapa intresse, till exempel en sten, stubbe eller skulptur.

• Göra gränser i din trädgård till uppsättningen av din trädgård gränsar utrymme. Du kan göra detta med hjälp av stakes och linor för att markera utanför området, eller med hjälp av sprayfärg rita konturerna av gränserna på marken. Gör eventuella justeringar layouten på denna punkt om du är missnöjd.

• Förbereda marken genom att gräva innan plantering säsong. Om du är osäker på kvaliteten på din jord, få markprovning kit och följ lab's rekommendationer för tillsatser för att förbättra markens kvalitet. Arbeta i massor av humus med en kratta att förbereda marken.

• Starta frön i starter krukor eller köpa starter växter. Precis innan plantorna är klara för omplantering, ta dem utanför och placera dem på tomten enligt din layout. Göra några justeringar i arrangemang. Låt växterna att anpassa sig till den nya platsen i sina krukor för en vecka eller två och sedan transplantera dem permanent.