mynewspapers.net

Hur man odlar Dwarf fruktträd i krukor

Hur man odlar Dwarf fruktträd i krukor


Behållarna är ett utmärkt val för växande dina dwarf fruktträd. Plantera dessa specialiserade, mindre träd i behållare får du större flexibilitet när det gäller positionering träden. Du kan vända krukor för att beskära eller skörda träden, och du kan flytta träd på en uteplats eller i ett växthus att skydda dem från kalla vintervädret. De viktigaste frågorna som du kommer att stöta på med behållare är dränering och utrymme. Du vill ha ett odlingssubstrat som dränerar bra, och behållare stora att dina träd att nå sin potential.

Instruktioner

• Välj en behållare. Som en tumregel bör behållaren du transplantera dina dvärg fruktträd i minst 6 inches större i diameter än det kom ut ur behållaren. Detta sagt, större behållare du väljer, desto mindre ofta kommer ni att rycka upp och plantera ditt träd. Vin eller whiskey fat skär i halva är en bra, ekonomisk behållare för växande dwarf fruktträd i.

• Kontrollera din behållare har lämplig avrinningshål. I en whiskey eller vinfat gå vidare och borra ut ett centrum hål ca 1 tum i diameter, samt 4 kring dräneringshål av samma diameter fördelade mellan centrum hålet och kanterna på behållaren. Om du vill, du kan klippa och passa en bit av metallnät över dräneringshål att förhindra jorden från att läcka, men det är inte nödvändigt.

• Lägg en 1 till 2 tums lager grus i botten av behållaren. Detta kommer för att underlätta dränering. Dränering är avgörande för ditt träd resultat. Rotar av fruktträd gillar inte sitter i vatten. De behöver lämplig avrinning eller de kommer att ruttna och trädet kommer att dö.

• Lägg nu några krukväxtjord eller annat odlingssubstrat in i behållaren. Krukväxtjord fungerar bra, men en hel del folk föredrar en lösning av en del sand till en del torv till en del perlit. Oavsett växande medium du väljer, du marken att vara lös nog att det rinner väl, men inte så löst att vattnet går genom innan trädet har haft möjlighet att absorbera det i rötterna. Fyll behållaren till en punkt där när du vila jordklumpen av fruktträd ovanpå marken, upp i jordklumpen ligger omkring 4 inches eller så under kanten av din behållare. Fyll sedan i runt roten bollen med mer krukväxtjord eller annat odlingssubstrat.

Vårda dina fruktträd

• Vatten din fruktträd ofta. En fruktträd växer i en behållare kräver mycket mer vattning än en växt i marken. Detta beror på att jorden torkar ut mycket snabbare. Under våren kommer du att vattna trädet flera gånger i veckan, och under de varma sommarmånaderna ger den en god drink dagligen.

• Gödsla dina fruktträd i behållare om var fyra till sex veckor. Odlare rekommenderar ett balanserat gödselmedel för fruktträd i behållare. ett gödselmedel som innehåller relativt lika delar av kväve, fosfor och kalium. Prata med din lokala plantskola person om bästa gödselmedlet för den specifika typen av fruktträd du växer.

• Flytta dina träd in i solen. Fruktträd fungerar bäst i full sol, men de klarar halvskugga. Om du flyttar ett träd från en skuggig område till ett soligt område, underlätta trädet i den nya ljusa zonen. En dramatisk förändring i ljusförhållanden kan chockera växterna och orsaka skada.

• Flytta dina träd till ett skyddat område under de kalla vintermånaderna. Många dwarf fruktträd, särskilt vissa typer av citrus, kan inte tolerera en frysning. Dessa träd måste skyddas av flyttas till en uteplats, under ett överhäng, eller in i ett växthus.