mynewspapers.net

Hur man odlar Bulgar vete

Hur man odlar Bulgar vete


Bulgar vete är tillverkad av FÖRVÄLLNING, uttorkning och sprickbildning vete bär. Detta resulterar i ett spannmålsprodukt som kräver endast blötläggning för att förbereda. Med ljus, nötaktig smak, bulgar är en stapelvara i många etniska kök, inklusive armenier och medelhavsinspirerade rätter, och är förmodligen mest känd som den viktigaste ingrediensen i tabbouleh sallad. Kallas även bulgar eller bulgher, det kan göras från flera olika sorter, men är vanligen tillverkad av hård röd vete, enligt Patricia Conant av njutningsfyllda bordet. Bröd information tyder på att för att tillåta solid rotutveckling, du måste plantera hård röd vete hösten minst sex till åtta veckor före den första frosten.

Instruktioner

• Avmarkera ett område i din trädgård för plantering. Ta bort ogräs, grenar, stenar och rake skräp. Till jorden genom att vrida den med spaden. Nivå vände jorden och rake ytan tills den är slät.

• Använd spaden för att gräva långa, smala diken placerade 6 inches isär. Tillämpas 1 tum av en organisk gödsel eller kompost om marken är dålig eller tidigare har planterats. Gräv aggregat i marken att införliva.

• Sänder vete fröna till fåror. Strö 85.1gr av utsäde för varje 100 kvadratfot trädgård observationsområdet. I mindre trädgårdar, sikta på ungefärligt ett frö per kvadrattum av tomt. Täcka fröna av kratta jorden över dem. Detta förhindrar fåglar och gnagare äter frön.

• Vatten i fåror väl direkt efter plantering. Vatten en gång i månaden därefter om jorden verkar vara för torr. Vete gör bra i torra förhållanden och vattna sällan behövs. Vissa klimat behöver ingen vattning, särskilt om de får regn, medan andra kommer att behöva en enstaka vattning. Vatten basen av växterna bara; Undvik att få vatten på stjälkarna.

• Rensa din vete tomt när ogräs dyka upp. Ogräset konkurrerar med vete för fukt och näringsämnen och skapa möjligheter för sjukdomar och skadedjur.

• Skörda din vete när stjälkarna börjar vrida guld men fortfarande har en antydan av grön vänster i stjälkarna. Ett bra test är att bita i en vete bär. Om bär är svårt, men ändringar i en klibbig konsistens när tuggas, det är redo för skörd. Använda lie för att klippa stjälkarna för lagring eller för bulgar förberedelse.