mynewspapers.net

Hur man odlar blåbär frön

Hur man odlar blåbär frön


Blueberry buskarna säljs oftast i handelsträdgårdar som juvenil växter. Men blåbär växer lätt från frö och kan planteras från mataffären lager. Om började som plantor eller frön, blåbär buskar kräver sur jord att växa: mellan pH 4 och 4.5. Om inte marken i din trädgård är naturligt sura, blir det svårt att upprätthålla blåbär buskar även med jord ändringsförslag. Även trädgårdsmästare med sur jord ska kontakta sina lokala county förlängning kontor för att erhålla en markprover. Resultaten kommer att avslöja om jorden är tillräckligt surt och diktera några ändringsförslag till lägre pH.

Instruktioner

• Placera blåbär i en frys påse och frysa dem för minst 90 dagar.

• Lämna blåbär på disken tills de Tina till rumstemperatur.

• Placera blåbär i en mixer. Lägg sedan till 3/4 kopp vatten. Blanda blåbär med hög hastighet i 15 sekunder.

• Häll blåbär i en behållare och låt suspensionen att vila i fem minuter. Livskraftig utsäde kommer att sjunka till botten och massa kommer att flyta.

• Separat fröet och ärendet. Häll bort lite av massan långsamt. Låt flytgödsel vila i fem minuter och häll bort lite igen. Tillsätt mer vatten och slam att vila i fem minuter. Upprepa cykeln för att lägga till vatten, vila, då hälla massan av tills du är kvar med endast blåbär frön i botten av din behållare. Gröp ur de fröna och sprida dem på ett papper plattan torka.

• Strö blåbär fröna jämnt över ett frö platta fylld med fuktad, finhackad vitmossa mossa. Täck dem med en tunn (mer än 1/4 tum) lager av mossa. Täcka lägenheten och hålla den inomhus i en varm, mörk plats tills fröet gror i ungefär en månad. Kolla förblir den fukt vitmossan regelbundet för att se till att det fuktig hela tiden. Om vitmossan börjar torka ut, spraya med vatten från en sprayflaska.

• Ta bort beläggningen när fröna börjar att spira. Placera utsädet Lägenhet i ett soligt fönster (eller växthus, om sådan finns) och låt fröna växa tills de når 2 till 3 inches tall. Fortsätta att hålla sphagnum fuktig på hela tiden med en sprayflaska.

• Överföring varje planta i en 3-tums gryta fylld med en fuktad blandning av 1 del torv vitmossan, 1 del sand och 1 del frö-start krukväxtjord. Ta bort plantorna genom att skjuta en penna i botten av utsädet platt och trycka upp. Sedan gräva en depression i den potten jord med penna och plantera plantor i krukor på samma djup som de växte i lägenheten. Var noga med att inte skada växterna. Hålla potten i samma soligt fönster. Hålla jorden fuktig på hela tiden med skonsam bevattning från en vattenkanna. I två veckor, börja gödsling plantor med ett flytande krukväxt gödselmedel på rekommenderade hälften men i vanlig takt.

• Transplantera blåbär växterna utomhus så snart alla risk för frost har passerat. Först förbereda marken genom att lossa på 6 tum djup. Sedan införliva 10-10-10 gödselmedel med en hastighet av 1 pund per 100 kvadratfot plantering område. Blanda väl med en hand murslev. Transplantera blåbär växterna på samma djup som de växte i deras 3-tums krukor.

• Vatten marken runt basen av växten tills den är fuktig på roten djupet. Fortsätta att hålla jorden ständigt fuktig tills blåbär växten etablerar sig och producerar ny tillväxt. Sedan vatten när de översta 2 till 3 inches av jord torka ut.

• Sprida 2 till 3 inches av organisk kompost vid basen av varje planta i början av den första vintern (men inte efter det). Ta bort kompostmaterial på våren när ny tillväxt inleds.

• Gödsla blåbär med 10-10-10 gödselmedel med en hastighet av 1 pund per 100 kvadratfot. Gödselmedlet årligen i tidigt på våren så fort ny tillväxt inleds.