mynewspapers.net

Hur man odlar Baby gröna inomhus med en ljusna

Hur man odlar Baby gröna inomhus med en ljusna


Anbud och delikat smaksatt baby gröna--omogna versioner av fullvuxen sallat--göra ett välsmakande komplement till sallader och smörgåsar, men på butikshyllorna, baby gröna sälja ofta till höga priser. Dock behöver du inte bryta banken för att njuta av denna veggie delikatess. Baby gröna växer snabbt och enkelt hemma. Även mitt i vintern, kan du växa baby gröna inomhus i relativt liten plats. Även om ett soligt söderläge fönster är bäst för din gröna, fungerar lysrör eller andra växa lampor lika bra.

Instruktioner

• Punktering dräneringshål i botten av en plastbricka eller behållare, om det behövs.

• Fyll plastbehållare med 2 inches av krukväxtjord.

• Strö över sallad frön på ytan av jorden. Eftersom du kommer att skörda baby gröna, behöver du inte följa instruktionerna för avstånd på förpackningen, som antar att du kommer att vara att låta växterna att växa till sin fulla storlek.

• Täcka fröna med en ljus beläggning av krukväxtjord och spraya markytan för att fukta det.

• Täck facket med ett skikt av plast tills fröna gror, för att hålla luftfuktigheten hög och krukväxtjord fuktig. Barbara Pleasant av "Mother Earth News" rekommenderar med plast "clamshell" behållare för växande baby gröna sedan dessa kommer med tydliga snapin-på lock.

• Placera behållare under ljusna och slå på ljus i 12 timmar per dag.

• Ta bort plasten som täcker när fröna gror, som kommer att ta cirka fem dagar.

• Fyll en plastbricka med 1 till 2 inches av dekorativa stenar. Placera behållarna baby gröna i magasinen på stenarna och täcka stenarna med vatten. Detta vatten kommer att hålla planteringsjord blandningen fuktig och kommer även lägga till fuktighet, ofta krävs vid odling av växter inomhus. Kontrollera vattennivån i facket dagligen och tillsätt vatten som behövs för att hålla stenarna täckt. Fortsätta att ge 12 timmars ljus per dag.

• Skörden baby gröna efter tre till fyra veckor av snipping dem strax ovanför markytan. Även om termen "baby gröna" inte har definierats av någon tillsynsmyndigheter, skörda de flesta dem på 3 till 4 inches i höjd. Att lämna kronan av anläggningen ostört och du kommer att skörda en annan skörd i två veckor.