mynewspapers.net

Hur man odlar Avocado träd i Arizona

Hur man odlar Avocado träd i Arizona


Du kanske tror att avokado växer bra i Arizona varmt klimat, men Arizona trädgårdsmästare uppleva flera utmaningar. Avokado kan inte tolerera Arizona alkalisk lerjord, höga temperaturer och salt vatten. Dessutom unga avokado träd har ingen bark och solbränd lätt av hårda, öknen solen. Men med noggrann planering, du kan odla avokado i Arizona och njuta av dessa smörig, näringsrik frukt.

Instruktioner

• Plantera din avokado träd på norra eller östra sidan av ditt hus. Det unga trädet behöver skydd från brinnande Arizona solen, enligt Tropica Mango, en Phoenix frukt plantskola. Leta upp den under ett annat träd eller bygga en 8-fot tak med hjälp av landskapsarkitektur polacker och några skugga trasa. När trädet är två till fyra år gamla, kommer det att växa tillräckligt stor för att skugga, vid vilket tillfälle, du kan ta bort kapellet.

• Gräva ett hål med din spade dubbelt så bred som din avokado träd, men inte djupare än jordklumpen. Placera din avokado träd i hålet. Trädet bör sitta 2 till 3 inches över omge smutsar. Om inte, ta bort trädet och lägga till vissa jord i botten av hålet. Skär ner sidorna av potten med sax och tar försiktigt bort den från under trädet.

• Blanda jord du har tagit bort med en blandning av sand och kompost så att du har en kombination av 1/2 native jord, 1/4 kompost och 1/4 sand. Avokado behöver mycket väldränerad jord, så öka mängden sand och kompost om du har hårt, lerjord. Återfyllning jordblandningen i hålet runt avokado och tryck ned. Med den resterande marken, bygga en berm runt trädet avokado. Fyll berm med vatten.

• Vatten din avokado som du skulle din gräs i Arizona. Vatten 2 till 3 gånger per vecka under sommaren genom att vrida din slang till en rännil och gör det möjligt att droppa på din avokado i en till två timmar. Avokado är benägna att rotröta på vintern, så inte vatten mellan December och januari, om inte du har haft en unseasonably torrperioden.

• Skydda din avokado träd från extrema temperaturer. På vintern, Linda säckväv runt trädet om vädret blir unseasonably kall (under - 3,89 grader Celsius). På sommaren, måla din Barken med en blandning av hälften vit latex färg och hälften vatten som du skulle citrusträd, enligt Arizona sällsynta fruktodlare. Ställa in misters nära ditt träd under blomningen och under de varma sommarmånaderna.