mynewspapers.net

Hur man odlar ärter i ett växthusÄrtor är mycket mångsidig baljväxter som kan ätas i pod eller skalade. Även skott ingår i recept som en grönsak. Trädgård ärter (Pisum sativum) odlades först i hela sydöstra Asien, Kina och Japan. Ärter föredrar att växa i svalare temperaturer, och med hjälp av ett växthus, göra en utmärkt vinterträdgård projekt. Växthus erbjuda en stabilare miljö för ärtväxter och skydda mot skadedjur såsom insekter och ogräs. Det finns några steg för att förbereda marken för framgångsrik ärt odling.

Instruktioner

• Ge en silt, lera och sand loam för ärtväxter. Ärtväxter rotsystem är mottagliga för rotröta och skador från markkompaktering. Silt, lera och sand loams erbjuda skydd mot packning och ge näring för växterna.

• Testa markens surhetsgrad. Ärter föredrar mer alkaliska jordar i spänna av 6.0 till 7,0. Lime kan kompletteras när marken blir för surt.

• Använd kompost eller naturgödsel att befrukta jorden. Grundligt blanda komposten 15 cm (6 tum) ner i marken. Om du använder färsk gödsel gödselmedel skörd inte någon del av pea anläggningen för 90 till 120 dagar att garantera säkerheten.

• Ta ett jordprov för provning av näringsämnen. Ärtväxter behöver tillräckliga mängder av kväve, mangan, svavel, fosfor och kalium. Beroende på testresultatet jorden kan näringsämnen kosttillskott behöva läggas till marken.

• Utsätter frön till Rhizobium leguminosarum innan plantering. Rhizobium är en bakterie i jorden som är naturligt förekommande och lever symbiotiskt med baljväxter rötter. Rhizobium är inte alltid närvarande i marken, så det måste utsättas för pea frön växa med dem och stöd i ett gasformigt grundämne fastställande process.

• Anläggningen pea frön i växthus under slutet av September. Ärter föredrar att växa i svalt väder och ett växthus hjälper till att skydda dem från den hårda vintern kall.

• Utrymme fröna 2,5-5 cm (1 till 2 inches) ifrån varandra. Detta hjälper till att förhindra rotröta och ärtväxter mer utrymme när de växer.

• Vatten ärtväxter. Tillåta marken rinna mellan vattningarna och låt inte vatten till poolen på ytan av jorden. Detta anger att marken är tung och inte rinna av väl.

• Tillägg solljus med växthus belysning. Ärtväxter behöver kompletterande ljus under de mörka vintermånaderna.