mynewspapers.net

Hur man odlar Aquilegia Barlow från frön

Hur man odlar Aquilegia Barlow från frön


Aquilegia kallas brukar columbine och är en grupp av perenna växter som odlas för sina spektakulära blomma former i ett urval av färgkombinationer. Blommar lockar många pollinatörer som fjärilar och kolibrier. Bladen är en blå-grön färg, ordnade i klumpar av gratinerad blad. Blommorna har utspridd kronblad och en sporre som liknar en fågel näbb. Perenna sprider sig lätt och själv suggor, vilket ökar plåstret på columbine. Nora Barlow är en av de äldsta sorter, sägs vara uppkallad efter Charles Darwins barnbarn. Den har mjuka rosa, gröna och vita kronblad.

Instruktioner

• Ändra smutsa i delvis soligt läge. Använda en rorkult för att bryta upp jordklumpar och införliva 5 inches av kompost att lägga näringsämnen och textur till marken. Columbines producera mer kompakt tillväxt i sandiga jordar, så Lägg 4 inches av sand till sängen. Rake området även och ta bort all ogräs eller annat skräp.

• Påskynda grobarhet av stratifiering. Detta är processen att bryta dvala genom att införa kallt att fröna precis som de vill uppleva natur under vintern. Fukta torv och omsluta frön. Placera bunten i en plastpåse och förslut den. Lägg påsen i kylskåpet i minst 30 dagar.

• Fukta sängen till ett djup av 3 inches och ytan-sugga fröna när temperaturerna är 21,1 grader under dagen. Strö vermikulit över fröet lätt att förhindra att det blåser bort. Håll området imma och fuktig på toppen så fröna har en ständig kontakt med våta marken att säkerställa grobarhet.

• Hålla ogräs från sängen. Grobarhet tar en till fyra veckor. Tunna Barlow Akleja till 12 inches isär. Om transplantation, flytta dem när plantorna är 5 inches hög. Gräva mycket djupt eftersom Aquilegia producerar en kram pålrot. Placera växter på en sol ljusdunkel plats.

• Ta bort fröställningar i höst att förhindra att blommor växer överallt. För att spara utsäde våren, och lagra dem i en plastpåse i kylskåpet. Nora Barlow förblir vintergröna i alla utom de kallaste områdena. Anläggningen kan också skäras tillbaka och kommer att resprout när temperaturerna varm på våren.