mynewspapers.net

Hur man nyans glasögon med hjälp av ritOm du har ett par gamla receptbelagda glasögon du vill nyans men du inte vill spendera en massa pengar att ha dem professionellt färgade, kan du prova RIT färg hemma. RIT dye är utformad som ett tyg färg som du kan använda hemma, men det är också effektivt på plast. Därför kan du använda det till färgton dina glasögon. Toning processen fungerar bara på plast glasögon. Resultatet beror på vilken typ av plast, hur länge du lämnar glasögon i RIT färgen och vilken typ av beläggning är på linserna.

Instruktioner

• Ta bort linser från dina glasögon om så önskas och om möjligt. Du kan också nyans den hela par glasögon, inklusive bildrutorna. Några glasögon tillåter inte lätt objektiv borttagning.

• Ta 2 kannor vatten till en låg sjuda på spisen i en gammal kastrull som är tillräckligt stort för dina glasögon som passar i. Stabilisera temperaturen på en mycket låg nivå. Om temperaturen är för hög, kan plasten smälter eller varp.

• Lägg 28.4gr RIT dye och 5 droppar destillerat vit vinäger. Rör om väl.

• Sänk linser eller glasögon i dye lösningen. Se till att de täcks helt av färgämnet.

• Kontrollera glas varje några minuter att glasögon inte är skev eller smält. Inte gå längre än 10 minuter mellan kontrollerna.

• Lämna linser eller glasögon i färgen på spisen tills färgtonen är så mörk som du vill. Du kan lämna dem för så lite som 10 eller 15 minuter för en ljus nyans och så länge som en timme eller mer för mörk nyans.

• Ta bort glasögonen när färgtonen är så mörk som du önskar. Skölj den linser eller glasögon i varmt kranvatten sedan i gradvis kallare vatten tills de är helt cool. Torka dem med en mjuk bomullstrasa. Installera om linser vid behov och dina tonade glasögon är redo att bära.