mynewspapers.net

Hur man minns en registreringsskylt antal

Hur man minns en registreringsskylt antal


Om du har problem att komma ihåg ditt nummer platta nummer när du fyller i registreringsformulär eller ta bilen till mekaniker, skulle du kunna förbättra ditt minne med mnemonic enheter--tricks som hjälper dig att komma ihåg koder bättre. Detta kan inte hjälpa dig om du bevittna en bil fortkörning bort efter en olycka, men åtminstone du kommer att kunna komma ihåg dina egna nummerskylt under normala omständigheter.

Instruktioner

• Bryt ditt nummer registreringsnummer i tre delar. Många stater kräver nummer platta nummer att ha sju siffror eller bokstäver, så kan du bryta asset tag-nummer i två grupper om två tecken varje och en grupp av tre. Till exempel, om ditt nummer registreringsnummer är MLR7568, du kan dela upp den i ML | R7 | 568 i huvudet. Det är lättare att komma ihåg små enheter än för att försöka komma ihåg en hela bokstaven/siffran kombination på en gång, enligt creditcards.com.

• Göra en association mellan varje liten enhet och något bekant för dig. Till exempel kan kanske du tänka dig av bokstäverna "ML" som din kusins initialer eller en känd person du beundra initialer. För bokstaven/siffran kombinationer som "R7", göra en fråga eller ett uttalande av kombinationen. Till exempel, om du vet sju personer vars namn som börjar på R, kan du göra en mental bild av alla sju personer inuti bilen. För sifferkombinationer, komma på ett sätt som numret kan betyda något för dig. Till exempel kan "568" bli "fem personer födda 1968."

• Säga antalet högt med din föreningar så att du får ordning på enheterna i ditt minne. Till exempel, kan du säga, "Martin Luther Ronnies sju, fem född 68." Ställa in en timer för en timme och sedan upprepa din föreningar högt.

• Testa dig själv genom att försöka säga antalet högt utan att titta på den. Om du inte kommer ihåg numret, kan upprepa steg 3 en gång i timmen tills du.