mynewspapers.net

Hur man memorera gånger tabeller

Hur man memorera gånger tabeller


Undervisning de gånger tabeller för att studenter är en av de största utmaningarna en lärare måste möta. När eleverna lära sig gånger tabeller, de är inte bara memorera en massa siffror. De också lär sig viktiga matematiska färdigheter som kan användas senare. Enligt Googolpower.com, hjälper"ditt barn lära sig gånger tabeller är en av de bästa sätten att lära värdefull målsättning färdigheter samtidigt som deras framgång i matematik". Kombinera förmågan att sätta upp mål och lära sig viktig information kan bara gynna studenter. Hitta intressanta sätt att hjälpa dem att lära sig deras gånger tabeller.

Instruktioner

• Lär dig gånger tabeller i ordning från 0 till 12. Detta skapar ett jämnare förlopp som du övergång upp linjen till högre siffror.

• Skriv ut ekvationerna för alla siffror i en tabell. Till exempel för 0's, börja på 0x0 = 0 och finish på 0x12 = 0. Här kan du se siffrorna i huvudet, plus av fysiska uppgiften att skriva hjälper dig att komma ihåg.

• Plats en affisch av alla gånger tabeller på en vägg. Studera affischen minst en gång om dagen. Testa dig själv ofta med att säga ekvationer i huvudet, följt av svaret. Bara titta om du inte vet svaret.

• Rita din egen bildkort med registerkort. Använda en markör för att skriva en ekvation på ena sidan av kortet, och sedan skriva svaret på baksidan. Har någon gå igenom korten med dig. Öva med kort minst en gång om dagen.

• Spela online datorspel som använder multiplikation fakta. Multiplication.com, Gamequarium.com och Coolmath4kids.com har en mängd interaktiva multiplikation spel för barn.

• Be någon att borra du på multiplikation fakta. Han ropar efter en ekvation och du svarar med ett svar. Svara inom en utsatt tidsram som hjälper dig att komma ihåg och minnas snabbare.

• Spela en borr gånger tabellen skriftliga test spel med en bit papper, en penna och en timer. Starta timern för en minut, och sedan besvara så många fakta som du kan. Det är bäst att använda ett kalkylblad med ekvationer redan skrivit för dig. Du fyller enkelt i svaret istället för att skriva ut hela ekvationen.

• Arbete med praktisk manipulatives som hjälper dig att komma ihåg gånger tabeller. Samla samma antal bönor i flera olika pappersmuggar hjälper dig att visualisera vad som pågår. Detta är mycket fördelaktigt för yngre elever.

• Öva gånger tabeller med en sång eller rap. Många butiker säljer multiplikation rap CD-skivor. Ibland att komma ihåg sånger är det enklaste sättet att komma ihåg information.