mynewspapers.net

Hur man mäter takstolar

Hur man mäter takstolar


Takstolar fungera som stiftelsen stöd av de flesta någon typ av tak. Vanligen tillverkade av trä eller stål, hittar du både i bostäder och kommersiella tillämpningar. Takstolar har många fördelar jämfört med vanliga taket takbjälkar. Takstolar skära ner på byggtid och träffa många tak belastning krav. Det första steget mot inköp och installation av takstolar mäter för att beräkna hur många takstolar behövs. Med rätt verktyg och technques, kan denna uppgift vara fulländat i ingen tid.

Instruktioner

• Ställ in två stegar i vardera änden av området skall mätas. Dra ett måttband längs den övre plattan i huset för att bestämma längden på taket medan en assistent innehar i andra änden. Skriv ner mätning i meter. Upprepa proceduren på bredden på den övre plattan att bestämma bredden på takstolarna. Det här exemplet är bredden på huset 6 m (20 fot) på den övre plattan och 9 m (30 fot) lång.

• Dela längden på taket av två för att avgöra hur många takstolar behövs. Takstolar är allmänt säkrade 60 cm (24 tum) på centrum längs den övre plattan. För en 9 m (30 fot) långa tak, totalt 15 takstolar behövs.

• Bestäm höjden på takstolar med en online tak fackverk kalkylatorn. Ange i bredden på huset där takstolar kommer att installeras, höjden på huset och vilken tonhöjden på taket blir. För ett tak med en bredd på 6 meter (20 fot), en vägghöjd av 3 m (10 fot) och en pitch 7:12 är fackverket höjden 4,8 meter (190 inches eller 15 fot 10 inches) från bottenvåningen till översta toppen eller 1.77 m (5 fot 10 inches) från den nedre sladden av fackverket att fackverket toppen. För att få faktiska höjden av fackverket, dra av höjden på väggen från det totala antalet beräknas på taket fackverket kalkylatorn (se resurser).