mynewspapers.net

Hur man mäter lufttrycket

Hur man mäter lufttrycket


Du kanske har ett antal skäl för att vilja veta det atmosfäriska trycket, ibland kallas barometertrycket. Lufttrycket är en viktig indikator för att förutsäga vädret, det kan ha en effekt på den mänskliga kroppen och hur vi känner och det är ett viktigt mått används av piloter när du flyger flygplan. Detta är detaljer i hur man mäter lufttrycket det enklaste och vanligaste sättet, med hjälp av en barometer.

Instruktioner

• Köpa eller köpa en barometer. Du kan hitta barometrar för köp på juvelerare, klocka butiker, vissa heminredning butiker, trädgård butiker eller plantskolor, båtliv eller marina butiker och på Internet.

• Placera din barometer i en skuggig område som inte är alltför känsliga för temperaturförändringar och fluktuationer. Knacka på barometern lätt medan du hålla koll på indikatorn nålen.

• Observera vilken riktning nålen rör sig efter avlyssning på barometern. Detta kommer att berätta om lufttrycket stiger eller faller. En stigande nål visar en kommande förändring mot bättre väder, en fallande nål innebär sämre väder kommer. En nål som inte rör innebär väder bör vara stadig. Obs där nålen pekar är med hänvisning till de numrerade påslagen på barometern. Dessa ger dig det faktiska lufttrycket läsning i tum eller mm.