mynewspapers.net

Hur man mäter ingredienser utan skalor

Hur man mäter ingredienser utan skalor


Recept från utanför USA ange ofta ingredienser av vikt inte av volym. Om du inte har en köksvåg mat, kan du uppskatta hur mycket du behöver baserat på mätning av volymen i gemensamma amerikanska mätningar som koppar, tsk eller msk. Du kan också lära dig att utveckla ett öga för hur mycket vissa mängder av vissa vanliga ingredienser väger, så du kan gissa utan att mäta när du inte behöver lägga till ett exakt belopp.

Instruktioner

• Läs etiketten om ingrediensen är fortfarande i sin originalförpackning. Många livsmedelsmärkningen lista en portion i både gram och en volymmätning som en tesked. Dividera antalet gram med volymmätning att räkna antalet gram styck. Dividera antalet gram i receptet med resultatet att räkna hur många enheter du behöver. T ex om din salt etikett står en portion är 1/4 tsk eller 1,5 g, dela 1,5 av 1/4 för att få 6 g per tesked. Om ett recept kräver 3g salt, dela 3 av 6 för att avgöra du behöver 1/2 tsk salt.

• Konsultera en konverteringstabell för online och leta efter motsvarande vikter och volymer av den ingrediens som du vill mäta, om paketet inte är hjälpsamma. Se referenslitteraturen för några exempel. Dela upp mängden vikt i receptet av vikt i tabellen och sedan multiplicera med volymen för att beräkna det belopp som du behöver. T ex om du behöver lägga till 227gr. mjöl och mjöl innehåller 113gr. per kopp, dela 8 med 4 för att beräkna att du behöver lägga till 2 koppar mjöl.

• Lära sig vikten av vanliga ingredienser så du kan bedöma dem genom utseende. Använd någon av metoderna ovan att fastställa vikten på något, då håller det i handen eller iaktta dess storlek komma ihåg dess volym. Till exempel kanske du minns att en liten potatis eller medelstora äpple är 142gr. eller att din handfull mjöl är 85.1 gr. eller storleken på hamburgare bulle som du brukar göra innehåller 113gr. av malet kött.